EJOBS: Sfaturi care te conduc pe drumul cel bun în carieră

Miscellanea / 21 iunie 2022

Sfaturi care te conduc pe drumul cel bun în carieră

Alegerea carierei este un proces dificil ce necesită o evaluare atentă a abilităţilor, potenţialului şi aspiraţiilor tale pentru a merge mai departe. Este o provocare pentru oricine îşi propune să rămână pe val într-un univers profesional competitiv, unde o mişcare corectă la momentul potrivit te poate duce la apogeul carierei, în timp ce o mişcare greşită te poate da 3 paşi înapoi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să găseşti calea cea bună în carieră!

Înainte de a te decide să-ţi schimbi locul de muncă sau chiar cariera, trebuie mai întâi să te întrebi dacă te gândeşti la această schimbare din motivele corecte şi nu doar pentru că ai o zi proastă. Trebuie să te asiguri că eşti implicat în procesul de căutare a unui loc de muncă, că eşti dispus şi capabil să aplici pentru posturi vacante, să primeşti apeluri telefonice şi să participi la interviuri de angajare.

2. Analizează ce vrei cu adevărat de la următorul tău rol

Autoevaluarea este o abilitate critică, dar adeseori trecută cu vederea de mulţi profesionişti atunci când încep să se gândească la găsirea unui nou loc de muncă. Acordă-ţi timp pentru a evalua:

Ce ai nevoie şi ce vrei de la locul tău de muncă?

Ce abilităţi şi experienţă ai de oferit?

Ce tip de rol te interesează?

Cu ce ​​tip de organizaţie te identifici?

Dacă vei avea răspunsurile vei articula mai clar fie recruiterilor, fie angajatorilor ceea ce vrei să obţii de la următoarea mutare în carieră.

3. Studiază intens piaţa muncii!

Odată ce-ţi este clar care este rolul şi tipul de organizaţie pe care îl cauţi, poţi cerceta companiile şi locurile de muncă disponibile care îndeplinesc criteriile tale şi evaluează dacă acestea vor adăuga valoare CV-ului, carierei sau setului tău de abilităţi. Cercetează piaţa muncii pentru a afla ce oportunităţi sunt disponibile. Pentru sfaturi în acest sens, o opţiune bună este să cauţi sfaturi aprofundate despre situaţia curentă a pieţei, să afli ce organizaţii angajează şi cât durează în prezent procesul de recrutare. Solicită orice actualizare de piaţă şi informaţii despre salariu şi înscrie-te pentru alerte de locuri de muncă care se potrivesc cu criteriile de joburi alese.

4. Dezvoltă-ţi setul de abilităţi!

Cu cât citeşti mai mult, cu atât vei şti mai multe lucruri. Cu cât înveţi mai mult, cu atât vei ajunge în mai multe locuri. Întotdeauna există ceva mai mult de învăţat sau ceva pe care te poţi strădui să faci mai bine decât cei cu care concurezi pe acelaşi loc. Identifică aceste domenii, include învăţarea continuă ca parte integrantă a căutării tale de locuri de muncă şi păstrează-ţi seturile de abilităţi la zi şi actualizate.

Spre exemplu, dacă îţi doreşti o carieră în IT, atunci poţi alege să te înscrii în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb