EJOBS: Skill-ul care îţi poate asigura succesul în domeniul IT

Miscellanea / 17 august 2022

Skill-ul care îţi poate asigura succesul în domeniul IT

62% dintre liderii actuali spun că este le este greu să găsească oameni cu abilităţi tehnice, iar 60% afirmă că le este dificil să-i repereze pe cei cu atributele personale necesare în business, precum curiozitatea, arată un studiu recent al companiei de software SAS, realizat pe un eşantion de 2.000 de lideri din 5 industrii şi 6 ţări.

Curiozitatea devine, aşadar, o trăsătură critică. Impulsul de a căuta noi informaţii, de a explora noi drumuri şi de a descoperi posibilităţi diferite de rezolvare a unei probleme te ajută să te califici pentru un job în IT.

Potrivit aceluiaşi studiu, 72% dintre manageri spun că a fi curios este o trăsătură valoroasă şi 51% dintre manageri consideră că această abilitate a devenit tot mai importantă în ultimul timp, pentru că are impact asupra afacerii şi asigură o performanţă mai bună. Care sunt motivele pentru care merită să-ţi dezvolţi curiozitatea, dar şi cum o poţi demonstra la interviu, afli în cele ce urmează!

Text: Mihaela Pascari

De ce merită să-ţi dezvolţi curiozitatea

Curiozitatea îţi oferă abilităţi mai bune de rezolvare a problemelor. Drept urmare, poţi lua decizii mai bune şi poţi învăţa constant din fiecare problemă. Curiozitatea te poate ajuta să abordezi situaţiile cu mai multă creativitate. Prin întrebările pe care le pui oamenilor, îţi dezvolţi setul de cunoştinţe necesare pentru a lucra într-un anumit domeniu.

Această abilitate, alături de conştiinciozitate, este la fel de importantă ca inteligenţa pentru performanţa academică arată studiul "Curiosity is critical to academic performance", realizat de Association for Psychological Science.

Demonstrează că eşti interesat de a afla lucruri noi

Competiţia pentru locuri de muncă există mai ales în industrii în care salariile, dar şi oportunităţile de dezvoltare în carieră sunt mari, precum IT-ul. Nu va fi suficient să spui doar că eşti curios, va trebui, de asemenea, să-ţi demonstrezi curiozitatea şi impactul acesteia asupra rezultatelor business-ului. Iată cum să faci acest lucru, într-un mod care contează:

Arată interes pentru formare

Recrutorii au puţin timp la dispoziţie pentru a scana CV-urile şi, dacă nu ai cursurile pe care le urmezi menţionate la începutul CV-ului sau chiar în rubrica Despre mine, pot fi trecute cu vederea. Sau pot să nu aibă o imagine clară despre ceea ce studiezi în cadrul acestor cursuri şi despre implicarea ta. De aceea este important să fii direct şi să vorbeşti la interviu despre abilităţile şi cunoştinţele pe care le-ai deprins în cadrul formării şi despre proiectele la care lucrezi.

Te poţi înscrie, spre exemplu, în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb