EJOBS: Tips & tricks pentru dezvoltarea traseului tău profesional

Miscellanea / 28 iulie 2022

Tips & tricks pentru dezvoltarea traseului tău profesional

Cum îţi imaginezi viitorul tău traseu profesional? Ce rol crezi că vei ocupa? Care vor fi abilităţile pe care ţi le vei însuşi? Răspunsurile la aceste întrebări depind de acţiunile pe care le desfăşori astăzi. Pentru a pune bazele unei cariere de succes, e important să iei deciziile corecte în privinţa acesteia. Iată câteva idei pentru a evolua professional!

Caută un loc de muncă provocator

Un job provocator nu înseamnă neapărat mai multe responsabilităţi, ci mai degrabă câte lucruri noi te determină să înveţi. Dacă în prezent ai o activitate care te ţine în zona de confort, unde faci totul pe pilot automat şi nu explorezi nimic nou, atunci e cazul să faci o schimbare.

Cum poţi obţine un job provocator?

Caută să aplici la cele mai mari companii din industria în care activezi. Îţi poţi pregăti chiar şi o listă de companii aflate pe primele locuri în piaţă. De regulă, aceste organizaţii sunt dispuse să investească în atât în noii angajaţi, cât şi în cei cu vechime. Mai mult, în cadrul acestora ai o mai mare libertate de decizie.

Caută joburi cu responsabilităţi mai importante decât cele pe care le ai în prezent. Acestea se ascund, de regulă, în spatele unor proiecte mari, a unor joburi de care se feresc majoritatea profesioniştilor tocmai pentru că implică mai multă responsabilitate.

Dar şi un manager care să te ghideze în direcţia bună

Probabil cel mai greu pas de realizat este acesta. E destul de greu să afli informaţii despre viitorul şef în faza de prospectare a locurilor de muncă sau în etapele interviului de recrutare. Un şef care să fie şi un bun coach presupune un comportament special care se regăseşte în companiile care sunt gestionate de o persoane cu viziune şi valori solide.

Ce comportament să cauţi în viitorul manager?

În primul rând, un manager care ştie să asculte pentru a înţelege complet provocarea înainte să-şi dea cu părerea. Acesta îşi face timp să-ţi ofere feedback ori de câte ori ai nevoie. Şi, nu în ultimul rând, pune multe întrebări care să te ajute să găseşti cele mai bune soluţii.

Ia-ţi inspiraţia din conversaţiile cu ai tăi colegi

Partea bună este că şeful care să ne fie şi coach poate să fie un rol jucat şi de un coleg. Acest coleg poate avea mai multă experienţă decât în companie sau pur şi simplu poate să fie o persoană care ştie să asculte şi să pună întrebări.

Discuţiile cu colegii care ne ajută să ne dezvoltăm includ următoarele situaţii:

schimburi de opinie cu scopul de a analiza cauza unei probleme tehnice,

schimbul de idei cu scopul de a genera soluţii noi la problemele identificate,

schimbul de idei cu scopul de a preîntâmpina eventuale probleme în viitor şi pentru a genera cele mai bune soluţii pentru a le evita sau rezolva din avans.

Înscrie-te la un curs în domeniul în care vrei să lucrezi

O altă metodă prin care îţi poţi acoperi nevoile privind dezvoltarea ta profesională, este să apelezi la un curs prin care să-ţi îmbunătăţeşti skill-urile pe care le deţii deja sau să te înscrii în cadrul unora care-ţi permit o reconversie profesională ulterioară.

Spre exemplu, dacă îţi doreşti o carieră în IT, atunci poţi alege să te înscrii în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb