ELECTRICA: "Am remarcat consolidarea poziţiilor deţinute de investitorii instituţionali"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2020

"Am remarcat consolidarea poziţiilor deţinute de investitorii instituţionali"

"Considerăm ca acest lucru se datoreaza inclusiv faptului că acţiunile defensive, precum cele ale Electrica, sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză", menţionează compania

Investitorii instituţionali, care în mod tradiţional au o strategie de investire pe termen mediu şi lung, şi-au consolidat poziţiile deţinute la Electrica (EL), în acest an, se arată într-un comunicat al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Considerăm ca acest lucru se datoreaza inclusiv faptului că acţiunile defensive (cele care nu sunt foarte afectate de ciclurile economice), precum cele ale Electrica, sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză, companiile de utilităţi fiind esenţiale pentru economia naţională", se menţionează în comunicatul companiei.

Totodată, se arată că, în ciuda volatilităţii crescute a piaţei de capital din ultima vreme, Electrica continuă să fie una dintre companiile cu cel mai stabil preţ al acţiunii de la Bursa de Valori Bucureşti.

"Chiar dacă evoluţia preţului acţiunilor se află în teritoriul negativ în ceea ce priveşte randamentul de la începutul anului (YTD), Electrica înregistra, în dată de 6 aprilie 2020, a treia cea mai bună performanţă din indicele BET (-9,86%), mult superioară indicilor BET şi BET-NG, care consemnau scăderi de circa 23%", se menţionează în comunicat.

Recent, fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău şi fondurile de pensii facultative AZT Moderato şi AZT Vivace, administrate de Allianz - Ţiriac Pensii Private, au ajuns la o deţinere de 5,09% din drepturile de vot ale Electrica.

Cele trei fonduri au depăşit pragul de 5% din drepturile de vot ale furnizorului şi distribuitorului de energie electrică în data de 26 martie, după o serie de achiziţii de acţiuni EL din piaţă.

Cel mai important acţionar al Electrica este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 48,79% din companie, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) avea 5,02%, la data de 30 septembrie 2019, conform raportului companiei pentru primele nouă luni ale anului trecut.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Lauda de sine nu miroase a bine"

    Poate emitentul revine cu un nou comunicat si ne spune cam ce randament au actiunile de cand sunt listate daca tot facem comparatie cu emitentii din BET-NG.

    Ca si sugestie poate face randamentul in euro daca nu e prea greu pt C.A 

    1. De la listare sunt in pierdere cu 12,68%/actiune

    BERD, FMI, Banca Mondiala, BCE - asasinii econmici ai planetei, s-au folosit de aceasta criza ca sa-si consolideze detinerile, cumparand economia romeneasca la pret de nimic.

    Rusine 

    1. Cine nu ne la să fim ,,asasini,,dar noi nu avem educatie investitională, noi investim în ,,jipuri,,viloaoe cu turnulețe, si shopinguit la maxim. Nimeni nu ne a furat am vînduto noi de șmecheri și nătîngi ce suntem cu politicieni nostri de RAHAT.

    arie suport EL 5.6 - 6.2 ron / actiune.

    5.62 ron / actiune e suport hardcore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb