• "Considerăm ca acest lucru se datoreaza inclusiv faptului că acţiunile defensive, precum cele ale Electrica, sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză", menţionează compania
Investitorii instituţionali, care în mod tradiţional au o strategie de investire pe termen mediu şi lung, şi-au consolidat poziţiile deţinute la Electrica (EL), în acest an, se arată într-un comunicat al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"Considerăm ca acest lucru se datoreaza inclusiv faptului că acţiunile defensive (cele care nu sunt foarte afectate de ciclurile economice), precum cele ale Electrica, sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză, companiile de utilităţi fiind esenţiale pentru economia naţională", se menţionează în comunicatul companiei.
Totodată, se arată că, în ciuda volatilităţii crescute a piaţei de capital din ultima vreme, Electrica continuă să fie una dintre companiile cu cel mai stabil preţ al acţiunii de la Bursa de Valori Bucureşti.
"Chiar dacă evoluţia preţului acţiunilor se află în teritoriul negativ în ceea ce priveşte randamentul de la începutul anului (YTD), Electrica înregistra, în dată de 6 aprilie 2020, a treia cea mai bună performanţă din indicele BET (-9,86%), mult superioară indicilor BET şi BET-NG, care consemnau scăderi de circa 23%", se menţionează în comunicat.
Recent, fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău şi fondurile de pensii facultative AZT Moderato şi AZT Vivace, administrate de Allianz - Ţiriac Pensii Private, au ajuns la o deţinere de 5,09% din drepturile de vot ale Electrica.
Cele trei fonduri au depăşit pragul de 5% din drepturile de vot ale furnizorului şi distribuitorului de energie electrică în data de 26 martie, după o serie de achiziţii de acţiuni EL din piaţă.
Cel mai important acţionar al Electrica este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 48,79% din companie, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) avea 5,02%, la data de 30 septembrie 2019, conform raportului companiei pentru primele nouă luni ale anului trecut.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Stoian maricel în data de 08.04.2020, 15:32)
"Lauda de sine nu miroase a bine"
Poate emitentul revine cu un nou comunicat si ne spune cam ce randament au actiunile de cand sunt listate daca tot facem comparatie cu emitentii din BET-NG.
Ca si sugestie poate face randamentul in euro daca nu e prea greu pt C.A
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de sabin în data de 09.04.2020, 08:30)
De la listare sunt in pierdere cu 12,68%/actiune
2. Bursa la pret de nimic
(mesaj trimis de Cristian în data de 08.04.2020, 18:05)
BERD, FMI, Banca Mondiala, BCE - asasinii econmici ai planetei, s-au folosit de aceasta criza ca sa-si consolideze detinerile, cumparand economia romeneasca la pret de nimic.
Rusine
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.04.2020, 19:35)
Cine nu ne la să fim ,,asasini,,dar noi nu avem educatie investitională, noi investim în ,,jipuri,,viloaoe cu turnulețe, si shopinguit la maxim. Nimeni nu ne a furat am vînduto noi de șmecheri și nătîngi ce suntem cu politicieni nostri de RAHAT.
3. mai aveti de coborat, baieti!
(mesaj trimis de Vali în data de 09.04.2020, 00:05)
arie suport EL 5.6 - 6.2 ron / actiune.
5.62 ron / actiune e suport hardcore.