Electrica vrea să cumpere cinci companii ce deţin centrale fotovoltaice

A.I
Piaţa de Capital / 15 octombrie 2021

Electrica vrea să cumpere cinci companii ce deţin centrale fotovoltaice

Tranzacţia se încadrează în strategia Electrica, prin care se are în vedere şi extinderea în zona producţiei de energie electrică din surse regenerabile, conform companiei

Acţionarii Electrica (EL) sunt convocaţi, la data de 8 decembrie, pentru aprobarea achiziţionării de către furnizorul şi distribuitorul de energie electrică a unor societăţi ce deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform convocatorului, este vorba despre achiziţia participaţiilor MT Project BV şi HiTech Solar Investment GmbH, care deţin împreună 100% din capitalul societăţilor TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy şi Gama & Delta Energy.

Cele cinci companii deţin şi operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, respectiv o capacitate de operare totală limitată la 28,89 MW, se arată în raportul Electrica.

"Preţul global al tranzacţiei vizate este de 35 milioane de euro euro, presupunând un nivel al datoriei nete egal cu zero şi un nivel al capitalului de lucru net egal cu zero. Preţul final al tranzacţiei (valoarea capitalului propriu) va fi obţinut ajustând preţul tranzacţiei conform mecanismelor prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare acţiuni", se menţionează în comunicat.

Potrivit documentului, tranzacţia va fi finanţată printr-un creditul-punte în sumă de până la 750 milioane de lei, care va fi contractat de Electrica de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank şi Raiffeisen Bank şi/sau din fonduri proprii ale Grupului Electrica.

"Tranzacţia se încadrează în strategia Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în producţia de energie electrică, în particular, din surse regenerabile", se mai arată în raport.

Pentru primele şase luni ale anului, Grupul Electrica a raportat un profit net consolidat de 76 milioane de lei, în scădere cu 59,8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, dinamică generată, în principal, de creşterea semnificativă a costurilor cu achiziţia de energie electrică.

Cel mai mare acţionar al companiei este Statul Român care, prin Ministerul Energiei deţine 48,8% din furnizorul şi distribuitorul de energie electrică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb