Electroaparataj îşi reduce în această lună o parte substanţială a activităţii, cu suspendarea contractelor individuale de muncă, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
"Măsurile sunt luate din cauza scăderii drastice a comenzilor si a volumului de muncă generate, în principal, de contextul economic european caracterizat de perspectivele unei recesiuni economice în ţările din care provin principalii clienţi ai societăţii (Electroaparataj vinde aproximativ 95% din producţie la export, principalii clienţi fiind: ABB Electrification Sweden, ABB Franţa şi Promodern Franţa), care se confruntă la rândul lor cu o lipsă de vânzări, generând incertitudine pentru plasarea de comenzi în luna februarie 2023", se arată în raport.
Conform documentului, activitatea productivă a societăţii se va desfăşura în perioada menţionată cu un număr redus de salariaţi, fiind adaptată volumului comenzilor. Activitatea indirect productivă este redusă la minim.
"Conducerea societăţii îşi exprimă încrederea că Electroaparataj va traversa cu succes actuala perioadă dificilă şi va informa din timp investitorii şi publicul interesat despre evoluţia situaţiei sale, în conformitate cu regulile pieţei de capital", se mai menţionează în raport.
În primele nouă luni ale anului trecut, Electroaparataj a avut venituri de 15,8 milioane de lei, cu 24,5% peste cele din aceeşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,9 milioane de lei, dublu faţă de cel din perioada ianuarie-septembrie 2021, de 0,97 milioane de lei. În trimestrul al treilea al anului trecut, societatea a avut un număr mediu de 48 de salariaţi.
Compania produce aparate electrice de joasă tensiune, diferite obiecte metalice, produse pentru tracţiune urbană sau repere de strungărie uşoară, conform celor prezentate pe site-ul Electroaparataj.
1. Jalea
(mesaj trimis de Augustin în data de 02.02.2023, 18:43)
Nu, in imagine nu e un monument al sculptorului I. Jalea, ci chiar asa arata Electroaparatajul pana la devenirea fondului de investitii Broadhurst ca actionar majoritar.
Jalea e a bucurestenilor care au lucrat acolo si au avut naivitatea sa se bucure de promisiunile fondului de investitii...suna bine nu?
Numai ca baietii destepti de la Broadhurst au facut ce stiau ei mai bine, au redus productia, fuziuni, divizari, inginerii, trimitand in bejenie mii de romani, caci vorbesc nu numai de Electroaparataj. Finalul se stie. demolarea, vanzarea hectarelor de sub fabrica si...burta mare actionarilor, a nu se intelege ai Electroaparatajului ci ai Broadhurst.
Dand imaginea vechiului Electroaparataj nu va suspectez ca ati dorit sa rascoliti tristetile si revolta unor oameni ''nostalgici'' ci pur si simplu ca nu aveti imaginea cu noul Electroaparataj.