Elena Udrea, la ÎCCJ

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 25 ianuarie 2016

Elena Udrea s-a prezentat luni dimineaţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o contestaţie depusă la decizia instanţei de a-i menţine măsura controlului judiciar în dosarul "Gala Bute", în care este judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, transmite Agerpres.

Răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, Elena Udrea a confirmat că va da în judecată, la CEDO, statul român pentru modul în care a fost purtată cu cătuşe la mâini în spaţiul public, deşi ea nu este o persoană periculoasă.

"Şi în legislaţia românească, este un ordin al ministrului de Interne din 2006, dar şi în legislaţia europeană, printr-o directivă a Parlamentului European, este interzis să expui în public o persoană încătuşată, dacă nu este o persoană periculoasă. Nu mă consider o persoană periculoasă, în sensul de violentă sau care doreşte să se sustragă urmăririi penale. Ca urmare am decis să fac acest lucru, nu neapărat pentru mine, pentru că aţi văzut nu am avut nicio rezervă în a-mi expune, a vă ajuta atunci când aţi încercat să filmaţi cătuşele, cât pentru toţi ceilalţi care sunt supuşi unor astfel de acte sau acţiuni care nu respectă drepturile omului. (...) Nu văd de ce ar trebui să acceptăm în continuare tot acest spectacol", a declarat Elena Udrea.

Ea a susţinut că noul ministru de Interne, Petre Tobă, nu este preocupat să respecte legea şi să scrie un regulament privind modul de aplicare a Legii de executare a pedepselor.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie anul trecut în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, aminteşte sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb