Elena Udrea, ţinta preferată a politicienilor

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 18 august 2011

Elena Udrea

Elena Udrea

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a devenit inamicul public numărul unu al politicienilor autohtoni. În ultimele 10 zile, toate atacurile politice între putere şi opoziţie sau în sânul arcului guvernamental au avut un numitor comun: Elena Udrea. Traian Băsescu, Victor Ponta, Radu Mazăre, Crin Antonescu sunt doar câţiva din politicienii care au ţinut să o contreze pe doamna ministru. Această atitudine nu este foar-te benefică în ochii electoratului.

Ultimul atac, foarte virulent, a fost lansat de Victor Ponta. Preşedintele PSD a spus, într-o conferinţă de presă, că atunci când va avea majoritatea în Parlament, USL doreşte aprobarea unei legi care să interzică traseismul politic, să interzică orice fel de mită electorală, inclusiv mita electorală bugetară: "Se va numi legea anti-Udrea pentru că Udrea e substantiv comun pentru şpagă bugetară. Ne-am dat seama că metodele pe care le vor folosi cei din PDL în alegeri sunt clare: dosare şi ameninţări pentru cine nu se supune". Pentru a doua oară în acest an preşedintele are o atitudine necavalerească faţă de Elena Udrea, fapt ce a încurajat şi alte atacuri, chiar din rândul PDL. După ce în primăvară i-a sabotat campania pentru un referendum în Bucureşti, preşedintele a oferit săptămâna trecută o declaraţie care dă frâu liber speculaţiilor. La întrebarea legată de prezenţa ministrului la Cotroceni, preşedintele a răspuns: "În orice caz, aseară (n.r. miercuri seară) eu am fost cu nevastă-mea. Dacă s-a dus, s-a dus la vreun consilier". Nici Radu Mazăre nu a ratat ocazia să se mai răfuiască puţin cu Elena Udrea: Eu sunt prost şi ea e deşteaptă. Eu sunt prost, care conduc Constanţa şi mă aleg oamenii ăştia de trei ori la rând, şi madam Nuţi este deşteaptă. Dacă într-o ţară în care tai pensiile, salariile, desfiinţezi spitalele, nu dai ajutorul însoţitorilor persoa-nelor cu handicap pentru a face economii la bugetul de stat, ai bani ca să renovezi un obiectiv ca cel de genul cazinoul, pentru ca ulterior să-l închiriezi, foarte bine. Să-mi dea Elena Udrea zece milioane de euro, reparăm cazinoul. Eu de la Primărie nu vreau să renunţ la pachetele pe care le dau pensionarilor, la cartierul pe care îl fac pentru oamenii amărâţi şi să bag zece milioane în cazinou. Eu găsisem altă soluţie: să-l vând, îl repară cine îl cumpără şi face cazinou. Dacă dă Udrea bani, să fie bineveniţi".

Cu mici excepţii, a se citi preşedintele Traian Băsescu, Elena Udrea nu rămâne datoare niciunui politician, demonstrând că s-a adaptat foarte bine pe terenul de luptă al politicii. Ieri, pe blogul personal, doamna ministru a ţinut să răspundă celor care o atacă, având de asemenea şi un "meci" cu posturile TV ale mogulilor: Credeam că băieţii "buni" de la Antena3 şi RealitateaTV au luat o pauză în această vară şi pornesc atacul abia în toamnă împotriva mea. Am văzut aseară că au revenit la practicile de coordonare. Mă atacă în acelaşi timp. Pe RealitateaTV, vârf de lance era Mazăre, care vorbea despre cât de exagerată aş fi pentru că vreau reabilitarea Cazinoului din Mamaia, în condiţiile în care chiar el a cerut asta. Ceva de un absurd ieşit din comun. Adică Mazăre face carnavaluri prin oraş, face parade de modă, aruncă evident cu banii în dreapta şi-n stânga, dă şpăgi electorale pensionarilor, umilindu-i lună de lună, iar eu, că vreau să reabilitez un simbol al litoralului românesc, fac cheltuieli exagerate. Repet ceea ce am mai spus, dacă primarul Constanţei ar fi vrut să reabiliteze el Cazinoul, o putea face fără bani din bugetul propriu, prin fonduri europene. Dar nu i-a plăcut asta - la el, totul este pe şmecherie, pe "şmen", ca să-i folosesc propriul cuvânt. La Antena3, celălalt vârf de lance, cu mai puţin succes, ce-i drept, a fost Victor Ponta. Acesta, puţin afumat de la grătarele de duminică, o tot ţinea cu Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi felul în care ar fi alocat MDRT discreţionar fondurile. Ei bine, m-am cam săturat de această placă stupidă pe care o pun toţi. Toţi flecăresc, jurnalişti şi politicieni ai Opoziţiei, dar nimeni nu a prezentat vreun element care să arate că MDRT direcţionează fondurile doar către CJ-urile democrat-liberale sau maghiare". Nici colegii de coaliţie nu au scăpat, ministrul sugerând că ar fi necesare unele modificări în ceea ce priveşte componenţa cabinetului Boc. Este uşor de observat că de la Traian Băsescu, PDL-ul nu a mai avut un politician care să lupte pe mai multe fronturi în acelaşi timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb