Acţionarii producătorului de electrozi siderurgici Elsid Titu au aprobat, la sfârşitul lunii aprilie, participarea societăţii, cu proiecte "amenajări hidroenergetice", în limita unui plafon investiţional de maxim 55 de milioane de euro, la sesiuni de depunere derulate de Ministerul Economiei. Acţionarii au aprobat, totodată, şi atragerea de resurse de finanţare, respectiv resurse proprii şi credite, dar şi fonduri nerambursabile, în valoare de circa 35 de milioane de euro, în funcţie de aprobările obţinute de societate privind asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Mediu sau alte fonduri.
Ministerul Economiei a primit 419 proiecte, care totalizează circa 14,2 miliarde lei, pentru fonduri nerambursabile destinate modernizării şi realizarii de noi capacităţi de producţie a energiei din resurse regenerabile, suma alocată pentru astfel de investiţii fiind de 420 milioane lei.
"Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri anunţă finalizarea procesului de depunere a cererilor de finanţare aferent celei de a doua cereri de propuneri de proiecte în cadrul operaţiunii 4.2 Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie", a anunţat instituţia la începutul lunii mai, potrivit Mediafax.
Proiectele au fost depuse în cadrul programului operaţional sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", în perioada 4 ianuarie - 30 aprilie 2010.
Doi oameni de afaceri din Câmpina, Mihai Tufan şi Stelian Anăstăsescu, controlează 84,5% din capitalul Elsid, în timp ce SIF Oltenia deţine 15,26% din acţiuni.