Emil Boc: Pensiile vor creşte cu 2% de la 1 octombrie, iar TVA nu va fi majorată

F.A.
Politică / 10 august 2009

Pensiile vor fi majorate cu 2% de la 1 octombrie, a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare. Şeful Executivului a mai spus că impozitul forfetar va fi restrâns de la 1 ianuarie 2010 şi va fi aplicat numai pentru anumite domenii. De asemenea, va continua procesul de rambursare al TVA-ului, care nu va fi mărită, şi va fi menţinută cota unică de 16%.

Premierul a declarat că în cadrul şedinţei de astăzi s-a discutat despre negocierile cu FMI şi Comisia Europeană. "Este importantă susţinerea activităţii economice şi a mediului de afaceri pentru a putea menţine locurile de muncă ale românilor şi a asigura dezvoltare economică. Se menţine cota unică de impozitare de 16%, se menţine acelaşi nivel al TVA-ului, de la 1 octombrie vom impune măsura neimpozitării profitului reinvestit. De la 1 ianuarie 2010, impozitul forfetar va fi restrâns la anumite domenii sau activităţi specifice care vor fi decise de specialiştii de la Ministerul Finanţelor şi de cei care lucrează în domeniul combaterii evaziunii fiscale", a spus Boc.

Premierul a mai spus că va continua procesul de rambursare transparentă a TVA-ului, susţinerea resurselor financiare pentru infrastructură pentru a păstra locurile de muncă ale românilor şi pentru a asigura dezvoltarea ţării.

"Administraţiile locale vor fi sprijinite cu resurse financiare suplimentare cu două condiţii: să existe standarde de cost şi investiţiile să fie făcute în manieră transparentă", a mai spus premierul.

Boc susţine că, în perioadă de criză, locul de muncă al românului este prioritatea numărul unu. "Vom lua acele decizii care pe de o parte să ne asigure că menţinem locurile de muncă, iar, pe de altă parte, vom aplica acele restructurări şi reduceri în măsura în care locul de muncă va fi păstrat dar vor fi reduse şi cheltuielile aşa cum ne cer standardele de cost", a declarat Emil Boc.

Emil Boc a mai spus că pensiile se vor majora cu 2% de la 1 octombrie, iar pensia minimă va creşte de la 300 la 350 de lei. "Am decis să ne respectăm angajamentele faţă de pensionari în ceea ce înseamnă pensia minimă şi majorarea cu 2% a pensiei de la 1 octombrie, astfel încât aceste angajamente, pentru persoanele care sunt cel mai afectate de criză, să fie respectate, aşa cum legile în vigoare ne-o cer", a declarat Boc la finalul şedinţei de astăzi a Coaliţiei.

Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru Legea salarizării unice, restructurarea agenţiilor guvenamentale, interzicerea cumulului pensie-salariu şi Legile educaţiei, a mai anunţat astăzi premierul Emil Boc.

Sursa: Realitatea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb