Enel a fost confirmat în Indicii de Sustenabilitate Euronext - Vigeo

A.C.
Companii #Energie / 21 iulie 2014

Enel şi filiala sa Endesa au fost confirmaţi în Indicii de Sustenabilitate Euronext-Vigeo, ambele companii fiind incluse în aceşti indici de la lansarea acestora de la începutul lui 2013, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Indicii, care sunt actualizaţi o dată la şase luni, recunosc eforturile companiilor de top care au dezvoltarea sustenabilă ca principal punct în agenda lor de afaceri, potrivit sursei citate.

Furnizorul de electricitate a fost inclus în indicii Euronext-Vigeo World 120, Euronext-Vigeo Europe 120 şi Euronext-Vigeo Eurozone 120. Endesa a fost inclusă în indicii Euronext-Vigeo Europe 120 şi Eurozone 120. Cei trei indici includ primele 120 de companii ce au obţinut performanţă în domeniul responsabilităţii sociale corporative, dintr-un număr total de 1500 de companii publice cu cea mai mare capitalizare pe piaţa free-float la nivel global, din Europa şi respectiv zona Euro.

Indicii au fost lansaţi de Euronext, prima bursă pan-europeană, şi Vigeo. Cea din urmă, cu sediul în Franţa, este specializată în evaluarea companiilor şi organizaţiilor cu privire la practicile şi performanţa privind chestiuni de mediu, sociale şi guvernanţă.

Vigeo îşi stabileşte indicii prin analizarea a aproape 330 de indicatori pentru fiecare companie, bazându-se pe 38 de criterii inclusiv respectul pentru mediu; angajamentul pentru respectarea drepturilor omului şi recunoaşterea capitalului uman al companiei; relaţiile cu stakeholderii; guvernanţa corporativă şi etica în afaceri; integritatea în politica de influenţă (influencing policy) şi eforturile pentru combaterea corupţiei; şi prevenirea practicilor de tip dumping social şi de mediu în lanţul de furnizare şi subcontractare, se mai arată în comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb