Enel Green Power inaugurează o unitate de stocare a energiei regenerabile din Italia

Adina Lateş
Companii #Energie / 24 septembrie 2015

Enel Green Power (EGP) a inaugurat miercuri, 23 septembrie, prima unitate de stocare a energiei pentru centralele de energie regenerabilă, în Italia, în Catania, Sicilia, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei. Potrivit companiei, unitatea va fi prima de acest fel din Italia care va stoca energia electrică generată de o centrală fotovoltaică.

Sistemul de stocare de 1MW/ 2MWh a fost conectat la reţeaua fotovoltaică 10 MWp Catania 1, aparţinând EGP. Potrivit comunicatului, acest sistem va creşte flexibilitatea în gestionarea centralei şi va atenua fluxurile de energie electrică, reducând intermitenţa care, de multe ori, afectează anumite surse regenerabile, furnizând, în acelaşi timp, servicii auxiliare reţelei.

"Unitatea de stocare Catania utilizează tehnologia de «halogenuri de sodiu-metal» Durathon, dezvoltată de General Electric, cu care EGP a semnat un acord de parteneriat ce prevede experimentarea cu scopul de a îmbunătăţi integrarea în reţea a acelor centrale de energii regenerabile, a căror producţie nu poate fi programată. Facilitatea de stocare Catania, care a fost în testare din mai 2015, a permis primul test în teren al acestei baterii, pentru a reduce dezechilibrele între prognoză şi producţia efectivă", potrivit comunicării.

Reprezentanţii EGP mai notează că, faţă de sistemul de stocare Catania, parcul eolian Potenza Pietragalla de 18 MW, care se află în regiunea de sud a Italiei, Basilicata, şi care este dotată cu baterii Samsung Litiu-Ion de 2 MW/2MWh, este în stadiu avansat de construcţie.

Conform sursei citate, scopul EGP este de a transfera expertiza dobândită în Italia la alte centrale gestionate în întreaga lume, punând-o în aplicare ţinând cont de contextul local şi oportunităţile de afaceri specifice. Astfel, compania evaluează posibila punere în aplicare a sistemelor de stocare în Europa (România, Spania), America Latină (Chile, Mexic, Peru) şi America de Nord, precum şi în alte zone ale lumii în care EGP este deja prezentă sau implicată în dezvoltarea afacerii (Africa de Sud, Kenya).

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată exclusiv dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb