ENEL Green Power începe construcţia unui nou parc solar în Brazilia

M.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 august 2019

ENEL Green Power începe construcţia unui nou parc solar în Brazilia

Grupul Enel va investi 100 de milioane de euro în construcţia noii secţiuni

Noua porţiune a centralei din Sno Gonçalo va preveni emisia unei cantităţi de aproximativ 207.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă, în fiecare an

Grupul Enel a anunţat, ieri, că, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power Brasil, a început lucrările pentru extinderea, cu 133 MW, a parcului solar Sno Gonçalo, din nordul Braziliei, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Lucrările de extindere au scopul să majoreze capacitatea totală a centralei din Sno Gonçalo până la 608 MW, iar grupul Enel va investi aproximativ 422 de milioane de reali brazilieni, echivalentul a 100 de milioane de euro, în construcţia secţiunii de 133 MW .

Antonio Cammisecra, Director Enel Green Power, divizia globală de energie regenerabilă a Grupului Enel, a declarat: "Ne aflăm în plină extindere a centralei din Sno Gonçalo, cea mai mare centrală solară aflată în prezent în construcţie în America de Sud, consolidându-ne, astfel, angajamentul de a ne creşte capacitatea de energie regenerabilă în Brazilia, unde suntem cel mai important jucător în sectorul solar şi în cel eolian, atât în ceea ce priveşte capacitatea instalată, cât şi portofoliul de proiecte. Profilul de producţie al centralei din Sno Gonçalo va beneficia în continuare de poziţia noastră de lider în inovaţie, inclusiv când vine vorba de tehnologiile noastre de generare de ultimă oră. Centrala va oferi o parte importantă din producţie, inclusiv întreaga producţie generată de noua investiţie, pieţei libere de energie din Brazilia, care este din ce în ce mai atractivă pentru investitorii în energie verde".

Construcţia primei secţiuni de 475 MW a fost începută în luna octombrie, a anului trecut, însă, se estimează că centrala solară de 608 MW va deveni operaţională în 2020.

Odată pusă în funcţiune, noua porţiune a centralei din Sno Gonçalo va putea genera aproximativ 360 GWh pe an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 207.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă, în fiecare an iar întreaga centrală de 608 MW va avea o putere de generare de peste 1.500 GWh pe an, prevenind emisia unei cantităţi de peste 860.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Centrala de 608 MW din Sno Gonçalo este prima centrală dezvoltată de Enel în Brazilia care foloseşte module solare bifaciale ce utilizează energie solară din ambele porţiuni ale panoului.

În Brazilia, Grupul Enel, prin diviziile sale EGPB şi Enel Brazilia, deţine o capacitate totală de energie regenerabilă instalată de peste 2,4 GW, dintre care 782 MW provin din energie eoliană, 370 MW din energie solară şi 1.269 din hidroenergie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb