Grupul energetic german E.ON a anunţat, vineri, că a emis două tranşe de obligaţiuni verzi, în valoare de câte 750 milioane euro fiecare, potrivit unui comunicat al companiei.
Acesta arată: "Nivelul crescut al cererii a dat posibilitatea companiei E.ON să îşi asigure dobânzi favorabile pentru fiecare dintre scadenţe: obligaţiunea în valoare de 750 milioane de euro, cu scadenţa în august 2024, cu dobândă 0% şi obligaţiunea în valoare de 750 millioane euro, cu scadenţa în 2030, cu dobândă 0,35%".
Tranzacţia a fost efectuată de consorţiul de bănci internaţionale care a sprijinit finanţarea achiziţiei. BofA Merrill Lynch, BNP Paribas, ING, Societe Generale au fost subscriptorii activi.
Obligaţiunile verzi sunt garanţii cu dobândă fixă, utilizate pentru a finanţa proiectele de eficienţă energetică şi infrastructură. Investitorii au, aşadar, oportunitatea să participe la (re)finanţarea proiectelor de investiţii sustenabile ale E.ON.
E.ON a conceput un Cadru de Obligaţiuni Verzi, conform Principiilor ICMA pentru Obligaţiuni Verzi, care se concentrează pe proiecte sustenabile atât în domeniul reţelelor energetice, cât şi în cel al soluţiilor pentru clienţi. Pe partea de reţele, este vorba despre racordarea la reţeaua energetică a surselor regenerabile sau proiecte care fac reţelele energetice ale companiei, mai inteligente, contribuin la o tranziţie energetică efectuată cu succes. În cadrul segmentului de soluţii pentru clienţi, proiectele includ investiţii în soluţii energetice sustenabile pentru oraşe, contorizare inteligentă şi staţii de încărcare pentru automobile electrice.
Marc Spieker, Directorul Financiar al E.ON, a declarat: "Sustenabilitatea reprezintă firul roşu în cadrul activităţilor E.ON, al investiţiilor şi finanţelor noastre. Începând de azi, o parte importantă a investiţiilor noastre este orientată către o mai mare eficienţă energetică şi către protecţia mediului. Vom creşte, de asemenea, în mod semnificativ, această parte a activităţii noastre în anii care urmează. Obligaţiunile verzi ne ajută să finanţăm aceste investiţii. Prin intermediul obligaţiunilor verzi, investitorii internaţionali pot acum participa la finanţarea proiectelor noastre, făcând vieţile oamenilor mai sustenabile din punct de vedere ecologic". Dobânzile scăzute aferente ambelor obligaţiuni reduc costurile medii de finanţare ale E.ON şi ajută, în acest fel, la dezvoltarea afacerilor companiei, a conchis oficialul E.ON.