Erste ia 440 milioane euro de la BEI pentru finanţarea IMM-urilor din Austria şi estul Europei

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 mai 2009

Erste Group Bank a semnat marţi un acord de finanţare de 440 milioane euro cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru creditarea companiilor mici şi mijlocii din Europa Centrală şi de Est, conform unui comunicat al grupului.

Astfel, în urma acordului, Erste Group Bank va finanţa întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din Europa Centrală şi de Est prin subsidiarele grupului bancar din Cehia, Austria şi Ungaria şi prin divizia de leasing imobiliar a Erste Group şi Sparkassen, Immorent.

Ceska Sporitelna, subsidiara cehă a Erste, va putea finanţa IMM-urile cu 200 milioane euro, Erste Bank Oesterreich, subisidiara din Austria a grupului, va da credite de 100 milioane euro în urma acordului, iar Erste Bank Ungaria va finanţa cu 40 milioane euro credite ale IMM-urilor din sectorul protecţiei mediului, energiei şi infrastructurii.

Immorent, prezentă în regiune pe pieţele din Ungaria, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Slovenia şi Austria, va putea credita de asemenea IMM-urile cu 100 milioane euro, bani acordaţi de BEI ca parte a acordului cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Mondială, în valoare de 24,5 miliarde euro pentru susţinerea IMM-urilor din Europa Centrală şi de Est în contextul crizei financiare internaţionale.

"BEI va contribui cu 11 miliarde (euro) în cadrul acestui pachet, în principal pentru creditarea IMM-urilor prin intermediul băncilor partenere. BEI şi-a unit forţele cu Erste Group, care are o reţea stabilă şi expertiză în Europa Centrală şi de Est pentru a oferi susţinerea financiară de 440 milioane euro", a spus vicepreşedintele BEI, Matthias Kollatz Ahnen.

Împrumuturile menţionate sunt tipuri noi de credite în conformitate cu priorităţile BEI de a-şi întări sus­ţinerea în faţa IMM-urilor europene ca să ajute la atenuarea efectelor crizei financiare actuale. În acest sens, BEI simplifică procedurile şi creşte raza de acoperire a finanţărilor, adresându-se şi capitalului de lucru şi activelor intangibile, se arată în comunicat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb