Erste ofertează din nou acţionarii minoritari ai BCR

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2012

Erste ofertează din nou acţionarii minoritari ai BCR

Erste Bank, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Române (BCR), a lansat, ieri, o nouă ofertă de cumpărare a titlurilor subsidiarei de la noi, deţinute de acţionarii minoritari, însă la un preţ mai mic faţă de cel oferit la oferta precedentă.

Banca austriacă intenţionează să ofere un preţ de 0,92 lei/titlu, sub cel de la operaţiunea anterioară, de 1,09 lei/titlu, când a achiziţionat un pachet de 0,23% din acţiunile BCR.

Preţul a coborât din cauza incertitudinilor din mediul economic, dar şi ca rezultat al performanţelor scăzute ale sectorului financiar, în mod particular, potrivit unei scrisori transmise de Erste Bank acţionarilor minoritari ai BCR.

Reprezentanţii băncii austriece ne-au declarat că angajamentul de a lansa o nouă ofertă (în următoarele 12 luni) a fost făcut odată cu anunţarea rezultatului ofertei anterioare.

"Ne respectăm angajamentul făcut şi vrem să dăm tuturor acţionarilor minoritari interesaţi ocazia să-şi valorifice acţiunile la BCR la preţ avantajos", au adăugat oficialii Erste Bank.

Noua ofertă de cumpărare se derulează în perioada 6 septembrie - 26 octombrie.

Acţionarii minoritari persoane fizice controlează aproximativ 0,14% din capitalul BCR, potrivit Erste Bank.

Banca austriacă şi-a majorat, în iunie anul acesta, participaţia deţinută la BCR de la 93,04% la 93,27%, investiţia totală fiind de aproximativ 8,4 milioane de euro.

Preţul la care urmează să fie achiziţionate titlurile BCR este cu 15,6% mai mic decât cel oferit în operaţiunea derulată de Erste în prima parte a acestui an.

De asemenea, noul preţ este cu 12% sub cel acceptat de SIF-uri în luna septembrie a anului trecut, când societăţile de investiţii financiare au agreat un preţ de aproape 1,04 lei pentru acţiunile BCR emise înainte de o majorare de capital din aprilie 2011.

Erste Group Bank a anunţat, în septembrie 2011, încheierea unui acord de principiu cu patru societăţi de investiţii financiare, acţionari minoritari ai BCR - SIF Banat Crişana, SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia - pentru achiziţionarea unui pachet de 24,12% din acţiunile BCR.

SIF Moldova nu a luat parte la acest acord şi a negociat separat, iar la sfârşitul anului trecut societatea a semnat pentru vânzarea pachetului de 6% pe care îl deţinea la BCR, pentru care urma să încaseze 28,4 milioane euro şi un pachet reprezentând aproximativ 1% din titlurile Erste Bank (simbol EBS). În plus, SIF Moldova urma să primească acţiuni Erste Bank în schimbul a 515.104.687 acţiuni BCR, la o rată de schimb de 127,9583 acţiuni BCR pentru o acţiune EBS emisă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb