Eşec pentru oferta Alro

A.I.
Piaţa de Capital / 21 iulie 2018

Eşec pentru oferta Alro

Oferta publică secundară de vânzare pentru acţiunile Alro (ALR), prin care Vimetco NV şi Conef au scos la vânzare 53,77% din capitalul social al producatorului de aluminiu a eşuat, emitentul informând, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), că nu au fost îndeplinite condiţiile de închidere cu succes a operaţiunii de piaţă.

"Alro, împreună cu acţionarii săi, Vimetco şi Conef, anunţă că nu s-a convenit asupra unui acord de preţ între companie, acţionari şi coordonatori în legătură cu oferta publică secundară de acţiuni pentru un pachet de până la 383,79 milioane de titluri emise de companie, prin urmare, nu au fost îndeplinite condiţiile pentru încheierea cu succes a ofertei", se arată în comunicatul emitentului.

Operaţiunea de piaţă s-a derulat în perioada 2 iulie - 19 iulie, după ce, iniţial, oferta trebuia să se încheie pe data de 16 iulie.

Pe tranşa investitorilor de retail, ce a reprezentat 15% din pachetul scos la vânzare, au fost subscrise 9,44 milioane acţiuni, respectiv 16,40% din totalul titlurilor destinate individualilor, subscrierile fiind realizate la preţul maxim al ofertei, de 4,00 lei/titlu.

Emitentul nu a furnizat detalii despre participarea la ofertă a investitorilor instituţionali, aceştia putând subscrie la orice preţ din intervalul 3,5 - 4 lei.

Anul trecut, producătorul de aluminiu a obţinut un profit net de 391 de milioane de lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel din 2016, când rezultatul net a fost de 72 de milioane de lei.

În prezent, Grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda şi controlat de miliardarul rus Vitali Machitski deţine 84,19% din producătorul de aluminiu, în timp ce Conef are o participaţie de 3,77%, iar Fondul Proprietatea (FP) deţine 10,21% din emitent, restul de 1,83% fiind free-float.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Era de asteptat! Sa vina gaska de hoti, Basescu, Uderea, Stolojon, sa ne povesteasca unde au gasit mafia sovietica ce a pus mana pe ALRO!!!

    1. Baietica, ALRO a fost privatizat de PSD.

      OK?

      Acum ia-ti grebluta si joaca-te la groapa cu nisip, pesedistule! 

    Cacialma. In fapt n-au vrut sa vanda. Totul a fost facut de ochii lumii. Probabil ca o sa mai scoata maxim 8% pt piata dar asta anul viitor la 6-7 lei. Nefericirea e ca nu marim bursa si iar ramanem pe dinafara international ca piata emergenta. Am castigat Deveselu dar tot la Est ramanem.

    1. Da. In fapt chiar daca vindeau, tot ei conduceau.

      Cu 34,19% cum putea ei sa conduca?

      Numai in cazul in care se intelegea cu cumparatorul si cumparatorul era statul roman. 

      Vezi cazul Santierul Naval Mangalia.

      Eventual aveau 1-2 oameni CA. 

    au vindut marfa din depozite au coscovit fabrica iar acum vor sa vinda actiunile ca electrica are curent scump si nu mai e rentabil iar china da un recul in anii urmatori din cauza domn tramp

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb