ESTIMARE PENTRU URMĂTORII 20 DE ANI Marea Britanie ar putea deveni cea mai importantă economie europeană

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 martie 2015

Marea Britanie ar putea deveni cea mai importantă economie europeană

Marea Britanie ar putea deveni cea mai importantă economie europeană în următorii 20 de ani, depăşind Germania, a afirmat, ieri, vicepremierul Nick Clegg, liderul Partidului Liberal-Democrat din ţară, informează Daily Mail, conform Agerpres.

Oficialul britanic a dat asigurări că bugetul pentru ştiinţă nu va fi redus, iar suma cheltuită de la buget pentru inovaţii va fi dublată.

Studiile realizate recent în rândul oamenilor de afaceri arată că economia britanică a avut un start solid în 2015, iar rata şomajului este la cel mai redus nivel din ultimii şase ani. Luna trecută, Fondul Monetar Internaţional a menţinut estimările privind avansul economiei Marii Britanii în acest an la 2,7%, iar pentru anul viitor anticipează o expansiune de 2,4%.

Datele oficiale sugerează că Marea Britanie a depăşit Franţa anul trecut, devenind a doua economie europeană. Conform Eurostat, în 2014, valoarea PIB-ului Marii Britanii s-a ridicat la 2.200 miliarde de euro, înaintea Franţei - 2.140 miliarde de euro - dar în urma Germaniei - 2.900 miliarde de euro.

Un raport al Centre for Economic and Business Research (CEBR) estimează că, în următoarele două decenii, Germania, afectată de declinul populaţiei şi de slăbiciunea euro, ar putea fi depăşită de Marea Britanie, pentru prima dată din 1954.

Nick Clegg şi-a exprimat dorinţa de a face tot posibilul pentru ca ritmul de creştere a economiei britanice să fie în medie cu 1% mai ridicat decât al Germaniei, până în 2035.

"Credem că, prin construirea unei economii deschise, moderne, solide, putem deveni cea mai mare putere din Europa. Putem înregistra un ritm de creştere mai rapid decât Franţa şi Germania, depăşindu-le şi devenind cea mai mare economie a Europei în 20 de ani", a afirmat liderul Partidului Liberal-Democrat.

În 2014, economia Marii Britanii a înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din 2007, în ciuda unei încetiniri mai mari decât se estima în ultimul trimestru. Anul trecut, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 2,6%, comparativ cu un avans de 1,7% în 2013.

În 2014, PIB-ul Germaniei a crescut cu 1,6%, depăşind estimările Oficiului Federal de Statistică (Destatis), de 1,5%, iar în 2015 ar urma să înregistreze un avans de 1,5%, faţă de 1,3% prognozat în octombrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Viceversa: sau ar putea devein o economie izolata precum insula numita Marea Britanie.

    O asemenea prognoza este tot atat de certa precum prezumtia ca in 22 mai 2020, va ploua trei zile si trei nopti neancetat pe intreg teritoriul Marii Britanii. Nu ma credeti ? asteptati si o sa vedeti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb