ESTIMĂRI "HAY GROUP", PENTRU ANUL ACESTA: Numărul angajatorilor care plătesc pensii facultative va scădea

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 iunie 2012

Numărul angajatorilor care plătesc pensii facultative va scădea

Ponderea firmelor, de la noi, care oferă salariaţilor beneficii suplimentare sub formă de pensie facultativă (Pilonul III) şi alte planuri de economisire, este estimată să scadă, anul acesta, cu două puncte procentuale, faţă de anul trecut, potrivit companiei "Hay Group".

Aproximativ 16% dintre firmele din ţara noastră oferă salariaţilor astfel de beneficii, în scădere cu opt puncte procentuale faţă de 2010, arată datele unui studiu realizat, în 2011, de "Hay Group", în rândul a circa 180 angajatori.

"Previziunea neoficială pentru acest an arată o scădere cu încă aproape două puncte procentuale a numărului de companii care oferă beneficii suplimentare sub formă de pensie facultativă şi alte planuri de economisire", a declarat, ieri, Narcis Popescu, consultant "Hay Group", în cadrul unui seminar dedicat pensiilor private.

Domnia sa a adăugat că, din discuţiile cu clienţii din România, a reieşit că foarte puţini angajatori consideră includerea unui plan de pensie privată ca beneficiu pentru angajat.

De asemenea, actualul context economico-politic nu sprijină orientarea angajatorilor către oferirea de planuri de pensie privată, iar angajaţii nu au o înţelegere suficient de clară asupra beneficiilor aferente unui plan de pensie privată, potrivit lui Narcis Popescu.

În plus, actuala cultură a forţei de muncă din ţara noastră vizavi de pachetul de remunerare este orientată mai mult spre partea fixă decât spre beneficii sau pensii private, a mai spus domnia sa.

"Majoritatea angajaţilor care beneficiază de un plan de pensie privată fac parte din top management, expat sau local", a declarat Narcis Popescu.

Prezent la eveniment, directorul general al ING Pensii Private, Marius Popescu, a declarat că, din punct de vedere fiscal, acordarea unei pensii private în locul unei prime sau majorări salariale reduce costurile angajatorilor: "Spre exemplu, oferirea unui beneficiu angajatului sub forma unei majo-rări salariale de 100 lei implică pentru angajator cheltuieli suplimentare de 83 lei. În cazul că se optează pentru virarea acestei sume către un fond de pensii facultative nu există costuri suplimentare pentru angajator".

La finele lunii aprilie, activele nete pe Pilonul III au atins 495,18 milioane de lei, în creştere cu 2,4% faţă de martie, iar numărul participanţilor înregistraţi a ajuns la 271.441, cu 0,61% mai mult faţă de 31 martie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). În aprilie, pentru 52,3% dintre participanţi contribuţiile au fost plătite de către angajatori, 35,9% dintre participanţi au plătit singuri contribuţiile, iar 11,8% dintre participanţi au plătit contribuţiile împreună cu angajatorii lor, conform CSSPP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb