ESTIMĂRI "SOCIÉTÉ GÉNÉRALE" PENTRU 2011: Cele mai avantajoase plasamente vor fi în metale preţioase

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 noiembrie 2010

Anul acesta, investiţiile în metale preţioase au fost alimentate şi de temerile legate de criza datoriilor din zona euro.

Anul acesta, investiţiile în metale preţioase au fost alimentate şi de temerile legate de criza datoriilor din zona euro.

Cotaţiile paladiului, aurului şi argintului vor continua să crească în 2011, iar investitorii vor avea mai mult de câştigat din plasamentele în aceste metale preţioase decât din cele în mărfuri agricole, spun analiştii "Société Générale" SA.

Preţul aurului ar putea creşte cu 11% în decurs de un an, beneficiind de pe urma pachetelor de stimulente acordate de băncile centrale, respectiv a deprecierii dolarului, potrivit estimărilor lui Frederic Lasserre, şeful diviziei de cercetare a materiilor prime din cadrul băncii franceze. Acesta a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în Singapore, că preţul paladiului au putea spori cu 21% anul viitor, iar cel al argintului - cu 19%.

Luna aceasta, preţul aurului a urcat până la nivelul maxim al tuturor timpurilor (1.424,60 dolari uncia în 9 noiembrie), cererea de plasamente în metale preţioase fiind importantă în contextul deprecierii dolarului.

Lasserre a mai spus: "Am putea observa noi creşteri ale cotaţiei aurului din cauza temerilor recente generate de criza datoriilor suverane".

Preţul aurului a crescut cu 24% anul acesta, pe piaţa spot. Cotaţia paladiului a urcat cu 75%, iar cea a argintului - cu 64%.

În opinia lui Frederic Lasserre, preţul aurului ar putea ajunge la 1.500-1.600 dolari/uncie, dacă dolarul se va deprecia la circa 1,50-1,60 unităţi/euro.

Pe de altă parte, Lasserre a subliniat că nu există un potenţial de creştere pe segmentul plasamentelor în mărfuri agricole, chiar dacă în 2010 acestea au consemnat creşteri importante. Reprezentantul băncii fraceze adaugă că petrolul ar putea avea o evoluţie mai bună decât cea a metalelor de bază sau a mărfurilor agricole, în perioada 2010-2015, datorită redresării cererii. Lasserre preconizează că preţul petrolului va spori cu 11% într-un an, respectiv cu 45% în cinci ani.

Estimările băncii franceze arată că preţul porumbului şi cel al grâului vor consemna un câştig de aproape 1% în următoarele 12 luni, iar cotaţia zahărului brut ar putea să scadă cu 33%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb