ESTIMĂRI WELLS FARGO PENTRU DECENIUL VIITOR: Tehnologia va elimina peste 200.000 de posturi din băncile americane

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 octombrie 2019

Băncile americane vor reduce mai mult de 200.000 de locuri de muncă în următorul deceniu, deoarece roboţii şi alte tehnologii vor genera "cel mai mare transfer de la forţa de muncă la automatizare din istoria acestei industrii", conform unui raport al analiştilor de la Wells Fargo & Co., citat de ft.com

Reducerea de personal de o asemenea magnitudine afectează mai bine de 10% din totalul locurilor de muncă din sectorul bancar american şi va deschide calea către "epoca de aur a eficienţei bancare", a afirmat Mike Mayo, analistul care a coordonat realizarea raportului. În opinia sa, "am asistat la o căsătorie cu probleme timp de 25 de ani între activităţile bancare şi tehnologie, dar în sfârşit aceasta intră pe cursul firesc".

Băncile au anticipat că roboţii ar putea înlocui mii de locuri de muncă, mai ales directorul executiv al Citigroup, Mike Corbat, care spunea că "zeci de mii" de lucrători din call centre ar putea fi înlocuiţi, iar fostul şef al Deutsche Bank, John Cryan, a avertizat în 2017 că până la jumătate din forţa de muncă de 97.000 de salariaţi ai băncii ar putea fi disponibilizaţi.

Specialiştii Wells Fargo au analizat impactul tehnologiei în industria bancară din SUA. În raportul lor de 225 de pagini, aceştia au detaliat modul în care inteligenţa artificială ar putea reduce costurile de procesare a creditelor ipotecare cu 10-20%, în timp ce cloud-ul ar putea aduce economii semnificative.

Băncile cheltuiesc mai mult pentru tehnologie decât orice altă industrie (circa 150 de miliarde de dolari pe an), potrivit analiştilor citaţi, care subliniază că reducerea personalului bancar ca urmare a pătrunderii tehnologiei se va resimţi în principal în back office, sucursale şi call centre, unde numărul salariaţilor ar putea fi diminuat cu 20-30%. Wells Fargo menţionează că, prin acest transfer către tehnologie, cele mai mari economii vor fi realizate de băncile majore.

Conform datelor Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), numărul angajaţilor din industria bancară americană a scăzut numai de 16 ori din 1935 şi niciodată cu mai mult de 55.000 într-un singur an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb