EUROBAROMETRU:  Lupta împotriva terorismului, prioritatea principală a UE, conform cetăţenilor

George Forcoş
Internaţional / 1 iulie 2016

Lupta împotriva terorismului trebuie să fie prioritatea principală a UE, urmată de combaterea şomajului, conform răspunsurilor date de participanţii la un sondaj special de tip Eurobarometru, comandat de către Parlamentul European.

Sondajul la nivel UE a fost efectuat pe un eşantion de 27.969 de persoane între 9 şi 18 aprilie. Este considerat reprezentativ pentru populaţie ca întreg. Rezultatele consemnează diferenţe mari de la o ţară la alta pentru anumite domenii, se precizează într-un comunicat de presă al Parlamentului Eurpăean.

Respondenţii consideră că mai multe acţiuni comune la nivelul UE sunt necesare în majoritatea domeniilor în legătură cu care au fost chestionaţi. Combaterea terorismului (82%) şi a şomajului (77%) sunt considerate priorităţi de către europeni. 40% dintre participanţi consideră că riscul unui atac terorist este ridicat. Cele trei măsuri propuse de către Parlamentul European pe care europenii le consideră cele mai urgente sunt abordarea finanţării grupurilor teroriste (42%), combaterea rădăcinilor terorismului şi a radicalizării (41%) şi întărirea controlului frontierelor externe ale UE (39%).

În plus, 75% dintre participanţi doresc mai multă acţiune la nivelul UE pentru combaterea evaziunii fiscale, 74% vor mai multe măsuri comune în domeniul migraţiei, 71% mai multe acţiuni pentru protecţia frontierelor externe ale UE şi 67% au cerut să se facă mai mult pentru protejarea mediului.

Trei sferturi dintre europeni (74%) consideră că lucrurile care îi unesc sunt mai importante decât cele care îi despart. Marea majoritate a participanţilor la sondaj au spus că UE ar trebui să intervină mai mult decât o face în momentul de faţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb