Euroins Insurance Group achiziţionează o companie de asigurări de viaţă din Grecia

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 21 iulie 2015

Euroins Insurance Group a ajuns la un acord de achiziţionare a subsidiarei diviziei de asigurări de viaţă din Grecia a Credit Agricole, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Tranzacţia urmează să fie aprobată de către autorităţile de reglementare, iar finalizarea operaţiunii este aşteptată în ultimul trimestru al anului 2015.

Potrivit comunicatului, această achiziţie se încadrează în strategia de extindere a grupului pentru a-şi consolida poziţia dominantă pe piaţa din regiune, precum şi pentru a-şi diversifica portofoliul prin dezvoltarea segmentului de asigurări de viaţă. După încheierea cu succes a acestei tranzaţii, EIG va deţine subsidiare în 5 ţări şi se aşteaptă ca veniturile generate de acestea să depăşească valoarea de 350 de milioane de euro.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care operează în regiune. Compania deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% în Bulgaria, Romania şi Macedonia şi are peste 1.200 de angajaţi. Începând din 2014, compania a demarat operaţiunile din Grecia, şi ca parte a strategiei de extindere, în februarie 2015 EIG a cumpărat HDI Bulgaria şi Ucraina de la compania germană Talanx International, al treilea cel mai mare asigurător din Germania. EIG este subsidiara Eurohold - companie cu operaţiuni în regiunea balcanică concentrate pe servicii financiare non-bancare şi administrarea activelor. Eurohold este listată la bursele din Varşovia şi Sofia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb