Europa vrea energie din oceane

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 ianuarie 2014

Europa vrea energie din oceane

Comisarii Maria Damanaki şi Günther Oettinger au prezentat, ieri, un nou plan de acţiune menit să faciliteze dezvoltarea în continuare a sectorului energiei oceanice regenerabile în Europa. Potrivit unui comunicat remis redacţiei, planul de acţiune ar trebui să contribuie la impulsionarea industrializării complete a acestui nou sector al energiei marine. "Energia oceanelor acoperă toate tehnologiile de captare a energiei regenerabile din mările şi oceanele noastre, cu excepţia celei pentru captarea energiei eoliene marine. Exploatarea energiei oceanice ar contribui la decarbonizarea economiei UE şi ar furniza o sursă sigură şi fiabilă de energie regenerabilă pentru Europa", conform sursei citate.

Comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit, Maria Damanaki, a precizat: "După cum se subliniază în strategia noastră de Creştere Albastră, mările şi oceanele au potenţialul de a genera o creştere economică uriaşă şi locuri de muncă foarte necesare. Ajutând sectorul energiei oceanice să se dezvolte pe deplin putem îndeplini acest potenţial prin inovare şi, în acelaşi timp, asigurăm energie ecologică şi regenerabilă, pentru Europa."

Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a afirmat că energia oceanică are un semnificativ potenţial de a spori securitatea aprovizionării.

Resursele de energie oceanică disponibile la scară mondială depăşesc atât nevoile de energie actuale, cât şi nevoile viitoare estimate, conform specialiştilor UE. Aceasta ar putea fi captată sub diverse forme, de exemplu prin energia valurilor şi cea a ciclului mareelor. Exploatarea energiei oceanice ar trebui să ducă UE pe calea unei economii cu emisii scăzute de carbon şi, prin reducerea dependenţei UE de combustibilii fosili, ar consolida securitatea energetică.

În ciuda potenţialului de netăgăduit, acest nou sector promiţător se confruntă cu mai multe probleme care trebuie rezolvate pentru a sprijini acest sector emergent să se bucure de beneficiile economice şi de mediu semnificative şi să devină competitiv din punct de vedere al costurilor cu alte forme de generare a energiei, se mai arată în comunicat. În prezent, costurile aferente tehnologiei sunt ridicate, iar accesul la finanţare este dificil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb