Eurostat a retras rezerva asupra datelor României privind deficitul şi datoria guvernamentală

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 octombrie 2011

Eurostat a retras rezerva asupra datelor transmise de România privind deficitul şi datoria guvernamentală din perioada 2007-2010, confirmând că la notificarea din această lună datele raportate au fost conform metodologiei ESA 95 şi a manualelor de referinţă, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice. "În comunicatul Eurostat, dat publicităţii vineri, s-au prezentat datele privind deficitul şi datoria guvernamentală, în perioada 2007-2010, raportate de statele membre la notificarea din octombrie 2011. În anul 2010, România a înregistrat un deficit de 6,9% din PIB şi o datorie guvernamentală de 31,0% din PIB", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Eurostat a anunţat, în aprilie, că are rezerve în privinţa calităţii datelor raportate de România referitoare la deficitului bugetar de anul trecut, calculat după standardele ESA95, invocând printre cauze incertitudinea legată de impactul unor companii publice asupra deficitului. "Eurostat îşi exprimă rezerva faţă de calitatea datelor raportate de România din cauza incertitudinilor privind impactul anumitor companii de stat asupra deficitului bugetar, a modului de raportare în sistemul ESA 95 a categoriei "alte conturi de încasări şi plăţi", cât şi a naturii anumitor tranzacţii financiare şi consolidării fluxurilor intra-guvernamentale", se arăta într-un raport al biroului de statistică al Comisiei Europene din 26 aprilie.

Anul trecut, Comisia Europeană a ridicat estimările privind deficitul României după metodologia ESA 95 pentru anii 2008 şi 2009 cu 0,3 puncte procentuale, la 5,7%, respectiv 8,6% din PIB, deoarece a reclasificat unele companii de stat ca aparţinând de bugetul statului. Totodată, pentru anul 2008, Eurostat a reclasificat atunci o tranzacţie finaciară ca tranzacţie nefinanciară, măsură care a determinat de asemenea modificarea estimării privind deficitul bugetar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb