Evacuare cu scandal la sediul PRM

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 5 ianuarie 2011

Evacuare cu scandal la sediul PRM

Sediul central al PRM din Capitală a fost, ieri, scena unui scandal de proporţii între liderii partidului şi executorul judecătoresc, care a cerut evacuarea imobilului.

Însoţit de poliţişti, executorul judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc le-a solicitat celor aproximativ 20 de peremişti care se aflau în imobilulul de pe strada Emile Zola din Capitală, printre care şi liderul Corneliu Vadim Tudor, să părăsească imobilul.

De aici a izbucnit un scandal monstru. Vadim i-a solicitat executorului judecătoresc să nu antreneze Poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală" şi a ameninţat că o va da în judecată. Conform jurnaliştilor prezenţi, Vadim i-a adresat injurii acesteia şi a stropit-o cu apa dintr-un pahar.

Şomăldoc le-a cerut poliţiştilor să fie legimitaţi toţi ziariştii şi să fie scoşi din sală, ceea ce a determinat protestul liderului PRM. "Sunt demnitar european, arestaţi-mă pe mine!", a spus liderul PRM.

Executorul judecătoresc a mai cerut Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor un echipaj care să ridice cei aproximativ 15 câini din curtea imobilului.

Sediul PRM a fost revendicat în instanţă şi obţinut de urmaşul inginerului Nicolae Caranfil, Andrew George Caranfil, în baza unei hotă-râri definitive şi executorii, dar nu irevocabile.

Avocatul lui George Caranfil, Marin Petre, a susţinut, pentru Mediafax: "Toate hotărârile de ordonanţă preşedinţială sunt executorii încă de la prima instanţă. Aşa spune legea, care este foarte clară în acest sens. Acest gen de hotărâre este definitivă şi executorie, nefiind însă irevocabilă. Din acest motiv, ea poate fi atacată cu recurs şi a şi fost. Noi spunem doar că este executorie, am învestit-o cu titlul executoriu şi am apelat la forţa legii pentru a o pune în practică".

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a susţinut în schimb că se produce o ilegalitate în contextul în care există trei procese pe rol şi nicio hotărâre judecătorească definitivă în acest sens.

Liderul PRM a mai susţinut că în imobil funcţionează, pe lângă partid, şi alte două entităţi care nu sunt vizate de evacuare, respectiv ziarul "Tricolorul" şi biroul său de europarlamentar.

Avocatul Marin Petre a susţinut, în replică, că Editura Speranţa SRL nu are nici sediul, nici punctul de lucru în imobilul din strada Emile Zola, iar cabinetul de europarlamen-tar al lui Vadim Tudor nu este înregis-trat legal la această adresă.

Până la închiderea ediţiei, executorul judecătoresc a început inventarierea bunurilor aflate în sediul partidului, în cadrul procesului de evacuare fiind înlocuite şi încuietorile de la intrarea în clădire. În baza unei sesizări a liderului PRM, corpul de control al ministrului Justiţiei va începe o verificare a legalităţii procedurii de evacuare a sediului central.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un mesaj clar asupra modului cum sus-pusii inteleg democratia si suprematia legii; cum s-ar spune: democratie intr-un fel pentru dulai si in altul pentru catei....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb