Evidenţa vacilor de lapte şi a producţiei proprii, obligatorie pentru producătorii români

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 12 aprilie 2007

Producătorii care comercializează lapte şi produse lactate direct către consumatori şi care beneficiază de o cotă de lapte individuală acordată de Departamentul de Administrare a Cotei de Lapte (DACL) vor avea obligaţia să ţină evidenţa vacilor de lapte şi a producţiei proprii în Caietul Fermierului, conform unei Hotărâri aprobate miercuri de Executiv.

Documentul va avea un format standard, care urmează să fie stabilit de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin ordin al Ministrului.

Prin instituirea Caietului Fermierului, producătorii de lapte şi produse lactate vor putea evidenţia cantităţile exacte de lapte, astfel încât să nu depăşească cota individuală alocată de către DACL.

În acelaşi timp, standardizarea Caietului Fermierului, la nivel naţional, prin aprobarea acestui document prin ordin ministerial, va asigura gestionarea eficientă a cotei de lapte alocată României.

Potrivit actului normativ, Caietul Fermierului va ajuta producătorii individuali să vândă cel puţin 70 la sută din cota de referinţă, evitându-se astfel cazurile de inactivitate.

De asemenea, dacă un producător doreşte să îşi transfere permanent sau temporar cota de lapte, sau să convertească cota de referinţă alocată, se vor lua în considerare cantităţile de cotă utilizate conform datelor înregistrate în Caietul Fermierului.

Hotărârea de Guvern aprobată miercuri modifică metodologia de acordare a cotei individuale de lapte, precum şi a modului de alocare şi reconstituire a rezervei naţionale de lapte, metodologie aprobată prin HG nr. 852 din 2006.

Administrarea cotei de lapte a început în România în aprilie 2007. De la această dată, vânzările directe de lapte şi produse din lapte către consumatori pot fi făcute numai pe baza cotei obţinute de la DACL, în caz contrar amenzile fiind de 1.500 - 10.000 lei.

De asemenea, începând cu luna aprilie, cumpărătorii de lapte de vacă aprobaţi de DACL care cumpără lapte crud în vederea procesării, preiau laptele numai de la producătorii care sunt deţinători de cotă de lapte pentru livrări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb