Evul mediu... dezlînat

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 13 martie 2020

Cornel Codiţă

În zarva mediatică şi forfota socială creată de isterizarea populaţiei pe tema pericolului "noii ciume", mai că îţi vine să te întrebi, cine poartă de fapt vina pentru consecinţele sociale drastice ale actualei pandemii: virusurile sau oamenii? Iar, răspunsul, din punctul meu de vedere, este fără reţinere: Oamenii. Mai precis, lipsa lor criminal-suicidală de acţiune sistematică, de studiu şi gestiune eficientă a problemelor sociale. Prin însăşi natura lor, acestea sunt de tip sistemic, deci cer un cadru de înţelegere/descifrare şi pregătire a soluţiilor de acelaşi fel, complex, multi-dimensional, coordonat. Între aceste probleme, de departe, cele de sănătate publică ar trebui să se afle pe primul loc în lista de priorităţi şi de soluţii la cheie pentru orice guvernare, oricînd şi în orice moment. În realitate, totul se petrece... viceversa, vorba lui Lefter Popescu (Caragiale, Două Loturi). Iar, asta nu doar în România, ci aproape peste tot, cu foarte rare şi mici excepţii. Ce ni se întîmplă de fapt?

Lumea în care trăim nu este doar a noastră ci, între altele, a bacteriilor şi a virusurilor. Împărţim cu ele aproape totul: apă, aer, pămînt, resurse vegetale şi animale, mediu natural şi mediul creat de activităţile umane. Diversitatea lumii lor este cu mult mai mare decît cea a societăţilor umane, iar viteza lor de schimbare şi adaptare la condiţii noi este incomparabil mai mare. Inevitabil, această lume interacţionează în varii feluri, schimbătoare, cu biologicul uman. Unele dintre aceste interacţiuni generează probleme, unele grave, altele mai puţin grave. Unele, pe care resursele noastre naturale de apărare reuşesc să le gestioneze în limite de siguranţă, altele care sunt scăpate de sub control, parţial sau total şi, atunci, generează prăbuşirea biologicului uman. O parte dintre virusurile care interacţionează cu lumea animală, păsări şi porci în principal, au dezvoltat mutaţii şi secvenţe de interacţiune care le conferă capacitatea de a migra în corpul uman şi de a genera efecte patologice. Acum aproape o sută de ani, aşa zisa "gripă spaniolă" (tip A) a afectat circa o treime din populaţia de atunci a globului. Aproape unu din cinci oameni care au contractat virusul au murit. Păi... şi atunci... de ce să dai vina pe oameni, cînd e clar că virusurile sunt cele care produc consecinţele dezastruoase pentru om? Iaca şi motivele!

Studiul sistematic şi complex al condiţiilor sociale ale declanşării şi răspîndirii contagioase a virusului gripal a arătat că războiul, primul război mondial în acest caz, această activitate umană atît de mult preţuită de jucătorii la ruleta puterii imperiale, a fost responsabil de crearea condiţiilor necesare pandemiei. În primul rînd, uriaşele şi atît de numeroasele, largile şi precar controlatele epidemiologic spitale de campanie ale răzoiului au devenit un fel de incubatoare pentru multiplicarea virusului şi răspîndirea lui. În al doilea rînd, condiţiile post-război au dus, pentru largi părţi ale populaţiei, la condiţii şi privaţiuni de alimentaţie şi higienă care au slăbit semnificativ capacitatea de răspuns imunologic şi de auto apărare naturală faţă de virusul gripei. Majoritatea celor care au murit, au murit în urma unor complicaţii, adică suprapuneri de factori şi consecinţe patogene, nu doar din cauza şi nici măcar în principal din cauza consecinţelor directe ale virusului gripal. Sigur, e mult mai convenabil să dai vina pe viruşi, decît să arăţi cu degetul spre responsabilitatea oamenilor puterii, adevăraţii responsabili pentru dezastrul războiului şi al urmărilor sale sociale, de nivel catastrofal, dintre care marea epidemie de gripă a fost doar una.

Cel de al doilea punct al responsabilităţii umane în dezlănţuirea epidemiilor şi în evenimentele pandemice de tip viral, cum este cel prezent, este ignorarea sau ascunderea criminală a consecinţelor biologice ale activităţilor de industrializare primitivă a creşterii animalelor, în special păsări şi porci. Uriaşele "fabrici de hrană" au constituit şi constituie, asemenea spitalelor din primul război mondial, uriaşe incubatoare şi vaste terenuri biologice pentru fluctuaţii şi mutaţii ale generaţiilor şi tipurilor virale care ajung să interacţioneze cu oamenii şi să producă efecte patogene, unele dintre ele severe, în anumite condiţii. "Argumentele" economice au prevalat, însă, mai de fiecare dată, în faţa semnalelor de alarmă trase, nu tocmai rar, de responsabili ai profesiei medicale şi de cercetătorii din domeniul biologiei celulare. Istoria dezvoltării "zootehniei socialiste" din România este, din acest punct de vedere, un studiu de caz exemplar! În sfîrşit, chiar dacă unora li s-ar părea că ţine de domeniul teoriilor conspiraţiei, trebuie totuşi spus că cercetările în domeniul "militarizării biologice", al dezvoltării diferitelor tipuri şi soluţii de "arme biologice" este o activitate care datează încă din timpul primului război mondial şi de atunci, în ciuda unor convenţii şi tratate internaţionale, nu a încetat niciodată, dimpotrivă s-a amplificat. Cîte dintre "accidentele" inevitabile ale laboratoarelor în care se coc soluţiile militare pentru viitoarele boli şi epidemii, virale sau de altă natură, au devenit epidemii sau pandemii, în fapt, nimeni nu ştie şi, desigur, chiar dacă ştie, nu vrea să spună. Lista factorilor care ţin de guvernare şi deciziile sale, cu impact direct asupra degradării sănătăţii publice este, însă, mult mai lungă. Luaţi, spre exemplu, impactul dezvoltării necontrolate a mega-aglomeraţiilor urbane de astăzi, ale fluctuaţiilor masive ale condiţiilor de higienă publică în aceste aglomeraţii, ale riscurilor de propagare rapidă a epidemiilor în comunităţile urbanismului disfuncţional practicat mai peste tot, a includerii, în acelaşi mediu urban, a "laboratoarelor şi fabricilor de sănătate", cu riscuri ridicate şi prea puţin controlate, de generare şi diseminare a unor infecţii cu risc epidemic mare etc.

În loc să îşi recunoască slăbiciunile şi mai ales teribila fragilitate structuală, în faţa factorilor de risc pentru sănătatea publică, guvernările lumii de astăzi, evident cea din România curentă nu face în nici un fel excepţie, ne recomandă entuziast soluţiile unui soi de ev mediu... dezlînat. Carantină!!! Reducerea mobilităţii şi a contactelor sociale!!! Igienă, la nivel de săpun şi spirt. Eu nu zic că măsurile din această clasă nu pot avea un anume impact în întîrzierea sau reducerea diseminării virale. Ceea ce spun este că mi se pare de-a dreptul halucinant să nu auzim, din partea autorităţilor, nimic despre măsurile menite să combată eficient sursa patogenă şi mai ales care să înlăture largile omisiuni, găurile negre şi gravele subcalibrări ale politicilor şi soluţiilor de sănătate publică, atunci cînd este vorba despre controlul şi gestiunea factorilor majori de risc biologic!!! Adică, ceva care să ne aducă aminte că suntem în secolul XXI, cu uriaşele sale posibilităţi ştiinţifice, respectiv de organizare, inclusiv organizare social-instituţională a răspunsurilor la probleme de tip complex, cum sunt cele sociale, în general şi cele de sănătate, în special.

Opinia Cititorului ( 33 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Tehnologia Keshe a Plasmei, tehnologia gans si imunocubul pentru purificare aer si apa ar trebui sa faca parte din strategia de lupta impotriva coronavirus si a tuturor virusurilor si bacteriilor. Aceste tehnologii sunt folosite in spatiu unde este plin de virusuri si bacterii necunoscute omului.

    1. Ă

       

      PRIMII PAȘI 

       

      SEMINARII 

       

      FRAGMENTE VIDEO 

       

      APLICAȚII 

       

      ELEVAREA SUFLETULUI 

       

      PRODUCEREA GANS-ULUI DE CO2 

      GaNS-ul de CO2 este produs prin plasarea unei plăci de zinc conectate cu o bobină nano acoperită sau cu o placă din cupru nano acoperită, într-o soluție de apă sărată. Dizolvați 100 de grame de sare de mare într-un litru de apă distilată și turnați soluția... 

      Așadar, coronavirusul supraviețuiește cel mai mult timp pe oțel inoxidabil și plastic, unde virusul a supraviețuit și trei zile, au demonstrat cercetările făcute de Vincent Munster și echipa lui de la National Institutes of Health, din Montana, SUA.

      În schimb, virusul nu trăiește mult pe suprafețele din cupru, pe care moare după doar câteva ore, conform aceluiași cercetător, ale cărui... 

      Un cercetător chinez este de părere că noul COVID-19 vine din spațiu, fiind transportat de un meteorit care a explodat în luna octombrie, în China..

      Asadar avem nevoie de tehnologii spatiale pentru a curata terra de virusuri straine de plasma terrei si poluare. 

      Ar trebui sa cerem ajutorul Chinei si al Japoniei pentru a gasi leacul si a preveni prin vaccinare. Atentie un vaccin ar putea face mai mult bine dect rau. Fundatia Keshe din Iran poate fi consultata, fiind vorba de un virus adus din spatiu sau creat in laborator;

      În ciuda rezultatelor bune, este posibil ca metoda folosită în China să nu fie autorizată în Europa prea devreme, astfel încât medicii speră să fie dezvoltat vaccinul... 

      O companie farmaceutică japoneză a inițiat dezvoltarea unei terapii din plasmă pentru tratamentul persoanelor deja infectate cu COVID-19 și care prezintă risc crescut, precum persoanele vârstnice și cele care prezintă și comorbidități asociate, se arată într-un comunicat de presă.

      Terapia ar putea fi disponibilă într-un interval cuprins între nouă și 18 luni, dar aceasta este... 

      Doctorul Keith Chappell, care și terminat deja doctoratul în studii asupra stabilizării proteinelor virale, a declarat pentru o publicație locală că „dacă ne gândim la un vaccin ce ar putea funcționa împotriva Coronavirusului, putem spune că deja suntem acolo”.

      Acesta, împreună cu colegii săi Paul Young și Trent Munro, a început dezvoltarea unui vaccin sigur încă din ianuarie. 

      Echipa... 

      Voi, puteți face cu ușurință această apă cu plasmă și să epuizați virusurilei din energia lor. Dacă știți pe cineva care este bolnav sau doriți să preveniți infecțiile virale, vă pot ajuta să faceți acest lucru! Există mărturii din prima mână. (Specific virusului Corona) Fără presiune, dar acest lucru poate ajuta cu adevărat persoanele...

      Virusul este cel mai raspandit si vietuieste cel mai bine pe bancile parlamentului.

      afirmaţiile în sensul că în China epidemia a luat sfârşit sunt false şi că este vorba doar de depăşirea momentului de vârf al acesteia. Cum în China a durat 5-6 luni să se ajungă la momentul de vârf, numărul de cazuri din Europa va continua să crească lunile următoare

    v-a scăpat?

    De când cu virusul migranți din Turcia nu mai vor în Vestul Europei, mexicani-n state?  

    Parizieni sunt calmi, cei din Hon-Kong la fel?  

    Carantină înseamnă măsurile din Italia sau carantina românească cu copii acasă și părinți la lucru, e frecție la un picior de lem cu-n scai? 

    Copii acasă iar armata se mișcă fără probleme?

    Bancherii nu ziceau bine că ne... 

    Fără a prezenta nici o dovadă științifică, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe a sugerat, pe Twitter, că noul coronavirus, apărut în China, a fost introdus de armata americană.

    1. Ipoteza a fost imediat preluată de autoritățile din Beijing. În postarea sa, Zhao Lijian a publicat un video în care apare directorul Centrelor americane pentru control și prevenția maladiilor (CDC) declarând în fața Congresului că unii americani despre care s-a crezut că au murit din cauza gripei sezoniere au fost depistați, după deces, ca purtători ai noului coronavirus.

    Mare atenţie, spirtul sau alcoolul sanitar din comerţ nu ne ajută împotriva acestui virus. OMS a făcut publică pentru întreaga populaţie, o reţetă care distruge Covid-19 şi care poate fi preparată şi acasă. Iată de ce aveţi nevoie.

     

    Ingredientele pentru dezinfectanul anti-coronavirus 

    -8.333 ml de etanol de 96%, sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%. 

    -417 ml de peroxid de hidrogen de 3%... 

    1. Mobilitatea populaţiei nu ajută la stoparea coronavirusului. „Ceea ce am descoperit, ca principiu destul de robust, este că nu ajută să restricţionezi mobilitatea” spune reprezentant OMS.Spălatul pe mâini şi testarea rapidă a coronavirusului, mai eficiente ca restricţiile de călătorie

      NU va mai speriati! Sufletul e nemuritor! Cititi ceva frumos sau ascultati muzica de relaxare si anti-virusi!

    SOS -BCE injectezare bani!

    este prioritatea nr 1 a UE si a statelor nationale sa creeze sufienta modena din neant pentru a acoperi costurile protectiei si preventiei coronavirus. Nici macat medicii nu sunt projtejati in Romania! 

    ”Majoritatea personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător” 

    1. Pentru a invinge virusul este necesar sa se spuna adevarul despre natyra acestui virus!

      Nu cumva se doreste sa se depopuleze terra sau chiar exrinctia speciei umane prin vaccinare si 5G?

      Plasma Keshe si cea chineza pare sa fie o solutie pentru cei bolnavi dar si pentru dezinfectie. 

      De aici a plecat totul! China a mințit omenirea! Primul caz de coronavirus: 17 noiembrie 2019!Dacă până în zilele noastre Organizația Mondială a Sănătății credea că virusul a pornit din piața de animale din Wuhan, suspectând fie liliecii, fie pangolinul, ”South China Morning Post” a anunțat că întâiul caz a fost semnalat la un bărbat de 55 de ani, din provincia Hubei.dar nu precizat...

      Angajaţii ultimul spital temporar deschis pentru spitalizarea pacienţilor cu coronavirus a fost închis în Wuhan, astfel că angajaţi au răsuflat uşuraţi, fără măştile de protecţie de data aceasta.

      Imaginea angajaţilor cu zâmbetul pe buze neacoperit de măşti a devenit viral în toată lumea. 

      Cat rezista COVID 19 pe suprafete.

      In timp ce oamenii de stiinta cauta orice pentru a afla cat mai multe despre noul coronavirus , un nou experiment arata ca virusul poate supravietui pe suprafete de plastic si otel inoxidabil pana la 3 zile. Experimentul a fost facut de cercetatorii de la Princeton, UCLA si Institutele Nationale de Sanatate. Cercetatorii au vrut sa afle cat poate supravietui virusul in momentul in care se raspandeste pe anumite suprafete si in aer. 

      Ei au descoperit ca... 

    Comisia Europeană va propune Consiliului UE (format din statele membre) să activeze o clauză care permite statelor membre să depășească limita maximă admisă de 3% din PIB a deficitului bugetar ”în cazul unei crize economice severe în zona euro sau în întreaga UE” dar si drept regalian al BCE si al BCNationale de a emite moneda suficienta pentru coronacriza. 

    This takes us to the present moment whe reChina appears to have been attacked by a bioweapon, which is linked to the rollout of a 5G network in the city of Wuhan. In a previous article, I pointed out the link between 5G and biowarfare, and the likelihood that the Coronavirus (Covid-19) was a biological weapons attack.

    Senior Chinese officials have also recently begun promoting the idea that the Coronavirus was a foreign-sourced bioweapons attack, and have pointed to the US and its... 

    1. The similarity between the events in China and what the whistleblower described back in 2010 is uncanny, and firmly implicates the City of London in a Deep State attack on China. However, as the whistleblower pointed out, the group of City of London officials was merely an action group. The real culprits behind the planned bioweapon attack were higher-level groups associated with elite banking families on the European continent, especially in Italy and the Vatican, working closely behind the...

      As a result of military White Hat and “altruistic extraterrestrials”, the above timeline never happened. Consequently, what are we to make of the 2020 Coronavirus pandemic, and the Deep State’s plan for a biowarfare attack against China discussed back in 2005 in response to the latter’s rapid economic and military growth, which continues to alarm Western national security officials as detailed in my upcoming book, Rise of the Red Dragon: Origins and Threat of China’s Secret Space Program.

      It’s not coincidental that the Coronavirus outbreak in Italy, which has recorded the most deaths outside of China, began in the provinces most associated with the Black Nobility and the rollout of 5G as observed by the blogsite, “State of the Nation”:

      Northern Italy, especially the international financial capital of Milan and all of Lombardy, have been strictly quarantined because this region is the ancestral home of the all-powerful Black Nobility. Very few are aware but it is Milan and... 

      Consequently, rather than the Coronavirus being part of an elaborate set of events designed to implement a New World Order controlled by the international banking elite through major Western nations, it appears to be a last ditch desperate effort by the Deep State that is doomed to fail. The exposure of the Deep State behind the Coronavirus pandemic will only accelerate the exposure and demise of key figures and institutions behind the Deep State, and an unprecedented awakening of global...

      "În astă seară, în trecere fiind, cineva, o cunoștință care trăiește în anumite medii și are acces la informații foarte sensibile și de o anumită natură, mi-a relatat ceva ce m-a înfiorat: Coronavirusul este doar un pretext ordinar pentru a stârni isteria la nivel mondial. Creat în laboratoarele crimei organizate mondiale (așa-zisă Ocultă) și fără a...

    a afirmat ca daca omul este napadit de diversi virusi, microbi, bacterii, bacili, Pamintul este napadit de virusul Om, care distruge aerul, apa, padurile, ghetarii, adica plaminii si inima planetei. Daca continuam asa, de fapt omul nu va fi distrus de virusi, ci se va autodistruge. Probabil a uitat, n-a mentionat pericolul existent cauazat de armele de nimicire in masa.

    Atentie pt suferinzi de covid19 bioletal labs escape weapon 2003 2020, apa cu sare gargara, sau votka sau coctail fructe lamaie portocale, nu ibuprofen, nu antiinflamatoare

    Singura mea intenție este să transmit informații care v-ar putea ajuta. În acest caz, este o procedură simplă care ucide acest virus care continuă să infecteze mii de oameni într-un număr mare de țări. 

    Zhong Nanshan (un pulmonolog chinez care a... 

    1. De aceea e nevoie de unitate europeana si la nivel de masuri!

      ”Este foarte important ca Europa să arate o oarecare unitate. Avem nevoie de o abordare comună, este un moment în care trebuie să acționăm împreună. În caz contrar, care este sensul Uniunii noastre (europene)? Fără măsuri severe de carantină pe tot continentul o țară poate lupta cu succes împotriva virusului, dar se poate infecta... 

    Medicul Olga Simionescu, profesor la Universitatea de Medicină Carol Davila, a explicat că noul tip de coronavirus a suferit mutații, iar în țara noastră a ajuns o formă mai blândă de Covid-19 față de cea prezentă în Italia și China.

    Olga Simionescu spune că în urma mutațiilor Covid-19, există două serotipuri principale: una agresivă „L” și una mai blândă „S”.... 

    În momentul de față un cercetător renumit de la un institut din Belgia a anunțat că a descoperit un anticorp unic care este capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19.

    Xavier Saelens de la Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a declarat că acest anticorp are protecție imediată, dar protejează doar pe termen scurt. Așadar, tot vaccinul este cel mai important „remediu” în... 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb