• Pentru 2009, conducerea Ewopharma estimează o creştere de aproximativ 20-25% la nivel de grup
Grupul elveţian Ewopharma A.G. sărbătoreşte anul acesta, 50 de ani de activitate în industria farmaceutică europeană.
Carmina Rogojinaru, Country Manager Ewopharma A.G. Romania, declară: "Suntem o companie independentă, care a fost clădită pas cu pas în vremuri uneori mult mai dificile decât cele de astăzi şi care a atins performanţa datorită viziunii, pasiunii şi devotamentul unor oameni speciali, precum D-nul Ernst Wohlgemuth - fondatorul companiei noastre. Lui îi datorăm inspiraţia de a gândi o afacere care să treacă de barierele impuse de comunism pentru a oferi atât medicilor cât şi pacienţilor medicamente inovatoare, de cea mai bună calitate. Astfel, încă din anii "60, Ewopharma deschidea birouri de reprezentare la Praga, Bratislava, Budapesta, Bucureşti, reunind mai mulţi producători internaţionali de renume în acelaşi portofoliu."
Grupul Ewopharma este prezent în Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, România, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Ucraina, are peste 160 de angajaţi şi o cifră de afaceri la finalul anului 2008 de peste 80 milioane CHF (franci elveţieni).
Pentru 2009, conducerea Ewopharma estimează o creştere de aproximativ 20-25% la nivel de grup.
Astăzi numele Ewopharma este cunoscut în domenii importante ale medicinei, precum radiologia sau gastroenterologia, în asociere cu cel al partenerilor: Bracco SpA Italia, Dr. Falk GmbH Germania, Allergan Inc. USA, Hennig Arzneimittel GmbH Germania, Stallergenes SA Franta, Cellestis GmbH Germania etc.
Ewopharma A.G. la implinirea a jumătate de secol de activitate continuă tradiţia susţinând vernisajul de la galeria Galateca a pictorului Emil Ciocoiu, expoziţie organizată cu ocazia Festivalului International "George Enescu" ediţia XIX-ea. Supranumit "pictor al muzicii" datorită admiraţiei pe care o are faţă de această artă şi faţă de maeştrii săi, Emil Ciocoiu a expus la galeria Galateca şi o lucrare de mari dimensiuni intitulată "Cantul viorii" (ulei pe pânză, 250 x 180 cm).