EXCLUSIVITATE Fostul director "Coface" a deschis o firmă de consultanţă

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Companii / 7 noiembrie 2012

"Suntem cinci parteneri, având fiecare experienţă de 10-15 ani în diferite domenii de activitate", ne-a precizat Cristian Ionescu.

"Suntem cinci parteneri, având fiecare experienţă de 10-15 ani în diferite domenii de activitate", ne-a precizat Cristian Ionescu.

Cristian Ionescu, fostul country cluster manager pentru România, Bulgaria şi Slovacia al "Coface", a deschis, în ţara noastră, biroul "Expense Reduction Analysts" (ERA), companie de consultanţă specializată în administrarea costurilor de operare şi a achiziţiilor.

Cristian Ionescu a părăsit "Coface" la sfârşitul lunii septembrie, după o activitate de nouă ani în cadrul companiei, locul său fiind luat de către Constantin Coman, fostul director general adjunct responsabil pentru divizia de servicii.

Cristian Ionescu ne-a declarat că a achiziţionat licenţa "ERA" pentru ţara noastră, ceea ce îi oferă dreptul de operare pentru o perioadă de zece ani. Domnia sa conduce biroul din ţara noastră, alcătuit din opt persoane, respectiv cinci parteneri şi trei angajaţi responsabili pentru activitatea administrativă. "Suntem cinci parteneri, având fiecare experienţă de 10-15 ani în diferite domenii de activitate. Eu vin din zona serviciilor financiare, avem parteneri din IT&C, logistică şi optimizarea taxelor", ne-a precizat domnia sa. Pentru proiecte de valoare mare, biroul din România colaborează cu parteneri din alte ţări, ne-a explicat Cristian Ionescu.

Proiectele pe care "ERA" le derulează în prezent, în ţara noastră, vizează servicii de administrare a flotelor de automobile, transporturi pentru bunurile de larg consum (FMCG - fast moving consumer goods), logistică, leasing de personal, marketing, IT şi ambalare, potrivit domniei sale.

Biroul din ţara noastră al companiei de consultanţă ţinteşte o cifră de afaceri de trei milioane de euro, până în anul 2015, şi o profitabilitate de minim 30%, a afirmat Cristian Ionescu. "ERA" vizează reducerea cu aproximativ 20% a cheltuielilor operaţionale ale clienţilor. "Vrem să ajutăm companiile să devină mai sănătoase, prin îmbunătăţirea profitabilităţii şi întărirea fluxului de numerar, aducând, în medie, o creştere de 20% a eficienţei cheltuielilor op­eraţionale", ne-a declarat Cristian Ionescu.

Compania lucrează exclusiv pe bază de rezultate, fiind remunerată doar în funcţie de realizarea obiectivului, ne-a precizat domnia sa. Astfel, pe durata implementării proiectului, care este, în medie, de doi ani, clientul împarte cu "ERA" o parte din profitul realizat ca urmare a reducerilor efectuate, ne-a explicat directorul biroului din ţara noastră.

Potenţialii clienţi ai "ERA" sunt companii cu o cifră de afaceri anuală de minim zece milioane euro. Cristian Ionescu a precizat că este posibilă realizarea de proiecte şi pentru firme cu o cifră de afaceri mai mică, însă care să nu coboare sub cinci milioane euro, din cauză că, pentru acestea, nu s-ar atinge o masă critică a bugetului pentru cheltuieli.

Companiile de stat reprezintă unul dintre segmentele ţintă ale "ERA", având în vedere că multe dintre acestea încearcă să îşi restructureze activitatea, a precizat domnia sa.

De asemenea, compania şi-a propus ca 10% dintre proiectele pe care le realizează în fiecare an să fie pro bono şi să se adreseze sectorului social (spitale, şcoli, orfelinate etc.), ne-a mai declarat Cristian Ionescu.

"Expense Reduction Analysts" oferă servicii de consultanţă pentru reducerea costurilor. Compania a fost înfiinţată în anul 1992, în Marea Britanie, în prezent operând în peste treizeci de ţări. "ERA" se concentrează asupra activităţilor care nu sunt de bază (non-core), primele domenii abordate fiind cele ale achiziţiilor de materiale de birotică, contractării de servicii de curăţenie şi de servicii de tipografie. În prezent, compania acoperă peste patruzeci de domenii, printre cele mai imporante fiind cele de transport, ambalare, mentenanţă, adminis­trare a flotei, asigurări, telecomunicaţii, energie şi administrare a deşeurilor, alături de cele de la începutul activităţii.

Abordarea "ERA" presupune ca clienţii să achite comisionul aferent prestării de servicii doar în cazul în care reducerile de costuri stabilite au fost realizate. Acest lucru a permis atragerea de clienţi şi din rândul întreprinderilor mijlocii.

Potrivit informaţiilor disponibile pe pagina de internet a companiei, reducerile realizate sunt, în medie, de 19,7% din valoarea costurilor.

"ERA" operează printr-o reţea de 750 de experţi, persoane cu experienţă de cel puţin cinci ani în domeniile de activitate ale firmei de consultanţă.

"ERA" vizează reducerea cu aproximativ 20% a cheltuielilor operaţionale ale clienţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb