EximBank a încheiat un acord pentru încurajarea schimburilor comerciale cu Grecia

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 februarie 2011

EximBank a încheiat un acord de cooperare cu Export Credit Insurance Organization (ECIO) din Grecia pentru încurajarea schimburilor comerciale între cele două ţări şi pentru susţinerea proiectelor ce urmează a fi derulate în parteneriat de agenţii economici români şi greci în alte state, arată un comunicat al instituţiei.

Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, a declarat: "Relaţiile comerciale dintre România şi Grecia au fost afectate de criza financiară, care a lovit într-o măsură mai mare sau mai mică economiile statelor membre UE, dar credem că prin încheierea acestui acord vom reuşi, cu mijloacele noastre specifice, să contribuim la revigorarea schimburilor comerciale între cele două ţări. Suntem optimişti în privinţa colaborării cu atât mai mult cu cât societăţile cu capital grec au o prezenţă consis-tentă în economia românească, cu in-vestiţii semnificative în domenii diverse, de la telecomunicaţii, bănci şi asigurări, până la industria alimentară".

Semnarea acestui acord de parteneriat va permite celor două instituţii să colaboreze în proiecte de interes reciproc şi va facilita atât schimburile de informaţii comerciale şi de credit privind companiile româneşti şi greceşti, cât şi tranzacţiile de export, prin intermediul instrumentelor specifice de garantare şi asigurare.

ECIO este agenţia guvernamentală de credite de export din Grecia, participant la şedinţele Grupului de Lucru pentru Credite de Export ale Consiliului Europei de la Bruxelles şi ale OECD de la Paris. Instituţia oferă asigurări de export împotriva riscurilor comerciale şi politice pe termen scurt, mediu şi lung, asigurarea investiţiilor greceşti în străinătate, precum şi asigurarea creditelor cumpărător.

Până în prezent, EximBank a încheiat acorduri cadru de colaborare cu 36 de Agenţii de Creditare a Exporturilor (Export Credit Agency - ECA), din care 13 funcţionează în Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb