Crescătorii de păsări estimează că îşi vor dubla exporturile de carne de pasăre şi vor mări capacitatea de producţie internă, în 2009, comparativ cu anul precedent. Preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR), Ilie Van, a declarat că producătorii români vor exporta, în 2009, circa 15.000 de tone de carne de pui, faţă de 8.000 de tone exportate în anul precedent. Pentru acest an, se estimează că vor fi exportate aproximativ 5.000 de tone de preparate de carne de pui şi circa 30 de milioane de ouă. "Este mai mult comparativ cu anul trecut, însă nu este atât cât ne-am dori", a declarat Ilie Van, citat de NewsIn.
Preşedintele UNCPR a menţionat că principalele ţări în care România exportă carne de pasăre sunt Olanda şi Germania. În plus, preşedintele UNCPR a spus că estimează o majorare a producţiei interne de carne de pui, în 2009, cu până la 20%, pentru a atinge circa 95% din necesarul de consum de carne de pui al României, principalul motiv fiind reducerea importurilor.
Ilie Van a precizat: "Estimăm că vom reuşi să ne mărim capacitatea de producţie cu până la 15-20% în acest an, deoarece vrem să reducem cât mai mult posibil importurile. Reuşim, în prezent, cu o producţie de 290.000 tone anual, să acoperim 75% din necesarul de consum al populaţiei, restul de 110.000 de tone de carne de pui fiind procurat din import".
Domnia sa a declarat, recent, că se aşteaptă la vânzări de peste 700 milioane de euro, în 2009, echivalentul a 400.000 de tone de carne de pui.