Facebook achiziţionează o firmă specializată în tehnologia de recunoaştere vocală

E.D.
Companii #Media-Advertising / 6 ianuarie 2015

Facebook a achiziţionat wit.ai, un start-up specializat în tehnologia de recunoaştere vocală pentru dispozitive ce pot fi purtate pe corp (wearable) şi conectate la internet, cel mai recent semn că reţeaua de socializare vrea să-şi extindă prezenţa dincolo de computere şi smartphone-uri, informează Reuters.

Wit.ai a fost înfiinţată în urmă cu 18 luni, are sediul în Palo Alto, California şi produce software care poate înţelege cuvintele rostite. Valoarea tranzacţiei nu a fost precizată. Potrivit unui reprezentant, wit.ai îşi va muta sediul în birourile Facebook din Menlo Park, păstrându-şi o parte din angajaţi, precum şi pe cei trei co-fondatori, transmite Wall Street Journal.

Un reprezentant Facebook contactat de Reuters nu a dorit să ofere detalii despre modul în care reţeaua de socializare vrea să folosească tehnologia de recunoaştere vocală sau cu ce echipa din cadrul Facebook vor colabora angajaţii wit.ai.

Achiziţia vine în contextul în care companiile de tehnologie se întrec în a introduce conectivitatea la internet în tot mai multe dispozitive de la ceasuri inteligente până la maşini de spălat.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare cu 1,3 miliarde de utilizatori, a tot făcut în ultima perioada achiziţii care denotă preocuparea companiei de a-şi largi prezenţa dincolo de accesarea serviciilor sale pe PC-uri, tablete şi smartphone-uri.

În luna martie a anului trecut, Facebook a cumpărat cu două miliarde de dolari un start-up californian numit Oculus VR, care a dezvoltat un fel de ochelari de realitate virtuală pentru jocuri video. Achiziţia wit.ai s-a făcut, cel mai probabil, la un preţ semnificativ mai mic, potrivit Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb