Faci "Click" şi pică 11 milioane

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 7 iunie 2012

Faci "Click" şi pică 11 milioane

Insuficient pentru acoperirea datoriilor "Adevărul Holding" către Odyssey

Din cele şapte mărci ale "Adevărul Holding", care au fost scoase ieri la licitaţie, cinci dintre acestea au fost vândute, dar fără să poată acoperi datoria pe care "Adevărul Holding" o are către "Odyssey Communication".

La licitaţia publică de ieri s-au înscris trei companii, dar şi două persoane fizice: Mihnea Vasiliu (Ringier), Orlando Nicoară (Mediafax Group), fosta deputată Anca Constantinescu (Pro-Consul Prod), avocaţii Silviu Stratulat şi Emilia Niculina Ciucan, cea din urmă fiind avocata grupului "Rompetrol" până în 2007, cât timp compania a fost în proprietatea lui Dinu Patriciu .

Mărcile vândute au fost: "Click", "CLICK FM - doar radio", "CLICK FM - doar radio", "Click! Fm" şi "Clic". Mărcile nelicitate sunt: "Adevărul Holding" şi "TV CLICK!".

Creditorul "Odyssey" a precizat, în cadrul întâlnirii de ieri, că doreşte să încaseze banii obţinuţi într-un termen de 24 de ore (la preţul de achiziţie se adaugă şi cota de 24% TVA).

Marca "Click" - cea mai "dorită"

Cea mai mare "bătălie" a fost, de departe, pentru marca "Click". Patru din cei cinci înscrişi la licitaţie au dorit marca "Click", pornind de la 745.000 de lei; s-a vândut cu 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro) doamnei avocat Niculina Ciucan, care a ţinut cu "dinţii" de ea, până când domnul avocat Silviu Stratulat a cedat (el oferise, anterior, 10,3 milioane de lei).

Stratulat a avut nevoie, chiar, de două pauze suplimentare, zvonindu-se că a dat telefoane pentru a-şi verifica disponibilităţile băneşti din conturi.

Ringier şi Mediafax au decis părăsirea licitaţiei la 1,7 milioane lei, respectiv 1,8 milioane lei (ultima sumă oferită de Mediafax Group).

Mihnea Vasiliu (Ringier) a spus: "Suntem prea mici".

Reprezentantul administratorului Acsis Solv a observat că Emilia Ciucan face parte din "Grupul DP", dar ea a precizat că participă în nume propriu şi că e creditor al Adevărul Holding. În timpul procedurii, ea a dat însă semne de familiaritate cu avocaţii Adevărul Holding, potrivit Hotnews, arătându-şi reciproc mesaje pe telefonul mobil.

Înainte să înceapă licitaţia, reprezentanţii debitorului au spus că nu sunt de acord cu raportul de evaluare a mărcilor, arătând că un raport public al PWC ar evalua doar brandul Click la 5 milioane de euro.

Click! este titlul de presă scrisă cu cele mai mari vânzări şi cei mai mulţi cititori pe piaţa locală. Potrivit celor mai recente cifre BRAT, vânzările medii pe apariţie ale Click! în primul trimestru din 2012 au fost de 131.589 exemplare, iar conform SNA (mai 2011-mai 2012), numărul cititorilor este 714.000.

O singură licitaţie şi mai multe contestaţii

Imediat după renunţarea la marca "Click", Orlando Nicoară (Mediafax Group) a anunţat că va contesta licitaţia, citând argumentaţia avocaţilor Mediafax, care arată că toate mărcile asemănătoare ar fi trebuit vândute împreună, iar Adevarul Holding deţine circa "90 de mărci Click".

La licitaţie au asistat şi trei avocaţi din partea debitorului, unul dintre ei suportând, la sfârşitul licitaţiei, acuzaţii din partea avocatului companiei Proconsul, Georgiana Trandafir, care a declarat: "Partea debitoare nu trebuie să aibă legături cu persoanele ce licitează pentru mărcile acesteia, iar domnul avocat Dragoş Dănău (n.r.- avocat din partea Adevărul Holding) este colaborator la casa de avocatură < Ciucan şi Asociaţii >".

S-au obţinut peste 11,3 milioane de lei, totalul datoriei depăşind 15 milioane de lei

Cele cinci mărci vândute au adus creditorilor peste 11,3 milioane de lei, suma pe care aceştia trebuie să o primească fiind de peste 15 milioane de lei.

Doamna Niculina Ciucan a dat pe marca "Click" 11 milioane de lei, pe "Click! Fm" - 180.000 de lei şi pe "CLICK FM - doar radio" -160.000 de lei. Anca Constantinescu, reprezentantul Proconsul, a achiziţionat poziţiile patru şi şapte din anunţul public, "CLICK FM - doar radio" şi "Clic" pentru 12.100 de lei şi respectiv 45.200 de lei.

Anca Constantinescu este o fostă deputată, cunoscută pentru scandalurile mediatice în care a fost implicată, mai ales pentru celebra expresie: "Ciocu mic! Noi suntem acum la putere!".

Pe parcursul licitaţiei, au fost mai multe întreruperi, care au determinat-o pe Anca Constantinescu să-şi piardă răbdarea: "Chiar am venit să asist la un circ total?"

La sfârşitul lunii trecute, Cătălin Tolontan scria, pe blogul său, că patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, ar fi interesat de achiziţia tabloidului Click. Paszkany a precizat însă: "Nu am cumpărat Click" şi "nu există nicio negociere" cu Adevărul Holding, între trustul de presă înfiinţat de el, Transilvania Media Group, şi Adevărul Holding existând doar un contract de parteneriat.

În luna martie a.c., agenţia de publicitate "Odyssey Communication", controlată de Dinu Patriciu prin DP Holding Elveţia, a cerut insolvenţa Adevărul Holding, prin Acsis Solv IPURL.

Pe 23 mai, cauza a fost amânată până pe 20 iunie.

Datoria pe care agenţia Odyssey o are de recuperat de la Adevărul Holding se ridică la 15,4 milioane lei (3,5 milioane de euro), reprezentând contravaloarea serviciilor de publicitate şi conexe prestate şi neachitate, plus 9.000 de lei cheltuieli de judecată, plus aproape 200.000 de lei reprezentând cheltuieli de executare silită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb