FALCĂ, PNL:  "Bugetul nu este încă validat"

T.V.
Politică / 22 februarie 2019

Gheorghe Falcă (Sursa foto: Twitter)

Gheorghe Falcă (Sursa foto: Twitter)

Vicepreşedintele PNL, Gheorghe Falcă, a declarat, ieri, la Reşiţa, că bugetul de stat nu este validat şi acest fapt demonstrează că nu există dorinţă politică pentru a se merge într-un ritm de dezvoltare constant, ci mai degrabă spre un blocaj instituţional, la început de an.

"Este un buget de stat care ar fi trebuit să fie o uşurare pentru orice ţară, un buget de stat pe care trebuia să-l avem în luna decembrie, pentru ca motoarele, atât naţionale, cât şi cele locale să fie dinamice în luna februarie, dar care nu este validat nici în ziua de astăzi şi care va face ca administraţiile locale să aibă bugetele dincolo de luna martie. Lucrul acesta ne confirmă că nu există dorinţă politică pentru a merge într-un ritm de dezvoltare constant, ci mai degrabă spre un blocaj instituţional, la început de an", a afirmat Gheorghe Falcă.

Potrivit lui Falcă, cea mai mare problemă a bugetului este la capitolul Sănătate.

"Cei din sistemul de sănătate nu au văzut bugetul, dar sistemul de sănătate este cel mai afectat din România. Sistemul educaţional, de exemplu, este o aritmetică simplă. Dacă ne uităm la numărul de oameni care lucrează în sistem, profesori şi personalul auxiliar, şi bugetul de salarizare din Ministerul Educaţiei, se poate observa că lipsesc aproape două luni. Deci, nu există acoperire pentru lunile noiembrie şi decembrie. Dacă mergem în zona administraţiei locale, constatăm un lucru care se bate cap în cap cu ceea ce înseamnă politicile sociale din punct de vedere instituţional şi chiar cu programul de guvernare, care a fost adoptat printr-o lege", a susţinut vicepreşedintele liberal.

Totodată, el a susţinut că s-au transferat către administraţia locală 4,6 miliarde lei, adică un miliard de euro, bani care, la nivel naţional, trebuiau să meargă la dezvoltare.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, este pentru prima dată în istoria ţării noastre când partea socială are 11% din PIB, iar partea de salarizare, puţin peste 10% din PIB, în timp ce procentul de investiţii este mai mic decât deficitul, aprobat de Uniunea Europeană la 3%.

"Un asftel de buget nu se poate corecta într-un an, ci în ani de zile, ceea ce înseamnă că România va suferi în toată această perioadă. În ultimii doi ani, doar cheltuielile cu utilităţile (gaz, apă şi electricitate), în România, au crescut cu 60%, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru administraţia locală. Acest lucru a făcut ca, atunci când se vorbeşte de coşul zilnic, cu toate că există creştere economică, România să aibă o scădere de 15 procente", a mai spus vicepreşedintele PNL, lider al PNL Arad.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SRI ce zice, unde te deleagă după mandatele de la primăria Arad?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb