Farmexim mizează pe afaceri în urcare cu 20%

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 31 martie 2011

Distribuitorul farmaceutic Farmexim vizează, pentru acest an, afaceri în creştere cu 20%, la peste un miliard de lei, şi un câştig cu 25% mai mare faţă de anul trecut, pe fondul îmbunătăţirii colectării banilor de la farmacii, a declarat Ovidiu Buluc, proprietarul grupului Farmexim. Anul trecut, compania a rulat afaceri în creştere cu 12,1%, la 842,5 milioane de lei, şi a avut un câştig de 2,2% din cifra de afaceri, respectiv de 18,6 milioane de lei, cu 66% mai mare decât în anul anterior. Astfel, în 2011, Farmexim ar urma să obţină un profit de 23,2 milioane de lei, informează Mediafax.

Domnul Buluc a precizat: "Totul pleacă de la colectarea banilor - dacă reuşim să colectăm banii bine, în termen mai scurt decât în 2010, ne atingem obiectivele. Am introdus o nouă politică comercială de securizare a clienţilor, de garantare a creanţelor, deci dacă voi colecta mai bine voi avea bani, pot să plătesc furnizorii la scadenţe şi nu mai am blocaje. Neavând rupturi de stoc, nu ai nicio problemă să vinzi". Compania are contracte cu aproximativ 1.500 de farmacii.

Ovidiu Buluc a precizat că prog-noza privind evoluţia companiei în acest an a fost îmbunătăţită, estimarea iniţială vizând o creştere cu până la 13% a cifrei de afaceri, la 960 milioane lei: "Am ridicat prognoza pentru că am făcut nişte analize văzând vânzările din trimestrul al patrulea din 2010, mult mai bune decât în restul anului. Ne-am dat sea-ma că dacă menţinem ritmul atunci creşterea va fi de 20%. În plus, au dispărut mulţi distribuitori, piaţa începe să se redistribuie, furnizorii preferă să lucreze cu mai puţin distribuitori, iar volumele de marfă se împart la un număr mai mic de companii".

În primul trimestru din 2011, Farmexim a avut vânzări de circa 250 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

Buluc a adăugat că la nivel de grup cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 12%, la 1,17 miliarde de lei, iar profitul s-a majorat cu 33%, la 37 milioane de lei. Pe lângă distribuitorul de medicamente, din grupul Farmexim mai fac parte lanţul de farmacii Help Net şi compania importatoare de produse premium de produse naturale, dermato-cosmetice şi suplimente alimentare Green Net.

Proprietarul Farmexim a adăugat că sumele pe care compania le are de recuperat din piaţă sunt "destul de mari", nedorind să precizeze valoarea acestora.

Ovidiu Buluc a adăugat că Farmexim şi-a propus ca până în 2015 să înregistreze creşteri ale cifrei de afaceri de 13-14% pe an, iar profitul să ajungă la 3,5% din rulaj.

Legat de piaţa de profil, domnul Buluc a precizat că o pondere de 15% este reprezentată de comerţul paralel, iar creşterile înregistrate anul trecut nu reflectă o majorare a consumului de medicamente. Domnia sa se aşteaptă la un avans al pieţei de până în 10% în acest an, precum şi la o uşoară reducere a preţului medicamentelor, pe fondul aprecierii monedei naţionale în raport cu euro.

Piaţa farmaceutică din România a crescut anul trecut cu 16%, la 10,2 miliarde lei, iar în acest an ar putea înregistra un avans de 7,4%, la 10,95 miliarde de lei, potrivit datelor firmei de cercetare IMS Health România.

Ovidiu Buluc deţine 68% din acţiunile grupului Farmexim, iar restul titlurilor sunt împărţite între 30 de acţionari persoane fizice.

Help Net "vede" afaceri în creştere cu 12-13%

Compania Help Net Farma estimează, pentru acest an, o cifră de afaceri în creştere cu 12-13%, de la 314 milioane de lei în 2010, şi vrea să deschidă 15 farmacii, a mai declarat Ovidiu Buluc, proprietarul grupului Farmexim, din care face parte reţeaua de farmacii Help Net. Afacerile companiei au crescut, anul trecut, cu 10,2%.

Reţeaua Help Net avea, la finele lui 2010, 106 farmacii, după ce a deschis cinci unităţi şi a relocat alte şase pe parcursul anului. Isabelle Iacob, directorul general al Help Net, a precizat: "În 2010 strategia de dezvoltare a lanţului a stat sub semnul consolidării şi al extinderii. Ne-am orientat către oraşe precum Satu Mare, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara şi Râmnicu Vâlcea. Ne-am axat pe rentabilizarea reţelei existente de farmacii prin relocare, astfel ca fiecare unitate să aibă capacitatea de autosusţinere".

De la începutul anului, compania a deschis şapte farmacii, în Bucureşti, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Arad, Târgovişte şi judeţul Ilfov. Investiţia medie într-o unitate se ridică la 300.000 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb