FAŢĂ DE ANUL TRECUT: City break-urile de primăvară au crescut cu aproape o treime

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 17 februarie 2017

55% dintre turişti au plătit cel mult 250 de euro pentru vacanţe

Numărul pachetelor de city break-uri vândute pentru primăvara acestui an a crescut cu aproape o treime faţă de 2016, potrivit agenţiei de turism online Paravion.

Conform unui studiu realizat de agenţie, majoritatea turiştilor care aleg să călătorească în sezonul de primăvară, respectiv 55%, optează pentru vacanţe care nu costă mai mult de 250 de euro.

Printre destinaţiile preferate se numără Roma, Florenţa şi Praga.

Florenţa este cea mai nouă destinaţie de city break intrată în topul preferinţelor românilor. Turiştii care şi-au dorit să descopere cultura bogată a oraşului italian au plătit, în medie, 250 de euro de persoană. Pachetul include biletele de avion dus-întors şi cazarea cu mic dejun pentru trei nopţi la hoteluri de 3 stele, conform datelor agenţiei.

Turiştii care au ales să petreacă un city break în Lisabona sau Viena, au achitat tot 250 euro de persoană, având aceleaşi facilităţi incluse.

Au fost şi persoane care au optat pentru destinaţii mai scumpe, precum Barcelona, Londra şi Amsterdam. Bugetul mediu alocat de către românii care au preferat aceste destinaţii a fost de 500 de euro de persoană, iar în tarif sunt incluse biletul de avion tur-retur şi trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hoteluri de 4 stele, potrivit Paravion.

Remus Vişan, director general al Paravion, a declarat: "De la an la an observăm o creştere semnificativă a apetitului turiştilor români pentru city break-uri. Astfel că, numărul pachetelor vândute de Paravion pentru primăvara acestui an a crescut cu 30% faţă de perioada similară a anului precedent. Florenţa, Roma şi Praga sunt câteva din destinaţiile extrem de ofertante pentru turişti, fie că îşi doresc să descopere frumuseţea şi cultura locurilor, fie că sunt amatori de relaxare".

Potrivit reprezentantului Paravion, cele mai accesibile destinaţii de city-break ale sezonului de primăvară rămân în continuare Roma, Milano şi Praga. Pentru un weekend într-unul dintre aceste oraşe europene, românii au cheltuit un buget minim de 180 de euro de persoană şi vor beneficia de bilet de avion dus-întors şi de 3 nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb