Fenechiu: "Nu am crezut că mă va condamna instanţa pentru ceea ce am făcut"

F. A.
Politică / 16 iulie 2013

Fostul Ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că nu credea va fi condamnat pentru ceea ce a făcut, informează sursele de presă. Domnia sa a declarat: "Am crezut că oamenii sunt convinşi de realităţile din spatele referatului procurorilor şi ne vor achita. Ce este cel mai grav este că sentinţa a venit în baza unui raport al gărzii financiare, care nu ar trebui să fie acceptat în instanţă. Nu cer decât să mi se permită să îmi prezint documentele. Nu am crezut ca o instanţă din România mă va condamna pentru ce am facut. În şase luni, eu am facut la Transporturi cât nu s-a facut în 20 de ani. În momentul de faţă, discut cu avocaţii şi îmi ocup timpul pentru a aduna probele şi a găsi procedurile legale pentru a convinge instanţa că sunt nevinovat".

Întrebat de ce nu şi-a dat mai devreme demisia, Fenechiu a spus: "Din 2006, am fost hărţuit cu dosare penale şi plângeri. De fiecare dată, când a fost abordată o poziţie executivă, am preferat să stau deoparte pentru a-mi rezolva problemele. Eu am vrut să arăt ce pot face la Ministerul Transporturilor".

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul "Transformatorul'', pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Condamnarea lui Fenechiu reprezintă o premieră pentru ţara noastră, având în vedere că acesta era ministru al Transporturilor în exerciţiu în momentul în care justiţia l-a condamndat.

După ce a demisionat din funcţia de ministru, Relu Fenechiu a spus că nu va pleca din Parlament în urma deciziei de condamnare pronunţată vineri. Relu Fenechiu a precizat că, până în prezent, nu a tratat cu seriozitate procesul în care este implicat, deoarece ştia că este nevinovat, dar că, din acest moment, va trata cu seriozitate cazul.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut sub numele de "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea altor persoane.

Procurorii au arătat că 99,98% dintre produsele respective au rămas permanent în stocul SISEE Moldova, devenind în final achiziţii de produse vechi, folosite, fără justificare economică, inutile şi cauzatoare de prejudicii bugetului societăţii, făcute cu scopul de a favoriza firmele ce le livrau.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate. Prejudiciul este rezultatul a 46 acte materiale, derulate în perioada 2002-2005, fiecare act material însemnând o achiziţie publică efectuată de SISEE Moldova de la firmele SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL şi SC Tehnorom SRL.

Relu Fenechiu a declarat, în urmă cu două săptămâni, la sediul instanţei supreme, că declaraţiile martorilor audiaţi de judecători în dosarul "Transformatorul" sunt în favoarea sa şi s-a arătat încrezător în verdictul instanţei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru ce a arata la Ministerul Transporturilor si in alte locuri de munca, dl.Fenechiu a primit salariu si alte bonusuri, financiare si nefinanciare. Pentru ce faradelegi a facut dl.Fenechiu, este tras la raspundere penal si sper sa raspunda in acelasi fel. Nu inteleg cum poate sa le compenseze pe ambele intr-un mod asa de nevinovat. Ar putea totusi, sa-si continue demonstrarea nevinovatiei, declarand public de unde are averea pe care o detine, pas cu pas... Asa, cineva poate foarte usor sa alunge orice indoiala fata de calitatea sa onesta si cinstita. Orice alta modalitate nu-si poate atinge decat scopul de ascundere a faradelegilor facute, in special a celor care administreaza active publice. Poate ar trebui s-o faca in instanta, cel putin. Dar ANI ce D-zeu pazeste? Rapoartele serviciilor secrete unde sunt? Ar trebui desecretizate toate si supusi oprobriului public toti administratorii averii publice. Si daca nici asa nu reusim sa scapam de hotii care ne administreaza, atunci nimic si nimeni nu ne mai poate salva... si ne meritam soarta pe deplin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb