VELUX România: Ferestrele de mansardă cresc gradul de izolare termică a locuinţei de până la 3 ori

R.S.
Miscellanea / 10 aprilie

VELUX România: Ferestrele de mansardă cresc gradul de izolare termică a locuinţei de până la 3 ori

Potrivit VELUX România, adăugarea ferestrelor de mansardă în proiecte de renovare sau înlocuirea acestora cu unele noi poate creşte de până la 3 ori performanţa de izolare termică a locuinţei, de la 2,8 W/m2K la 1,1 W/m2K. Totodată, reprezentanţii companiei sunt de părere că renovarea locuinţei prin adăugarea ferestrelor de mansardă sau înlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi îmbunătăţeşte atât nivelul de confort, contribuind inclusiv la reducerea amprentei de carbon la nivel global, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, ferestrele de mansardă, nealiniate la standardele actuale de performanţă şi realizate din materiale nesustenabile, generează automat pierderi de energie prin izolare slabă, respectiv scurgeri necontrolate de aer. Conform VELUX România, prin înlocuirea acestor ferestre cu modele mai noi, eficiente din punct de vedere energetic, proprietarii de locuinţe pot experimenta o serie de avantaje importante, de la un consum mai redus de energie, la mai mult confort sau acces la lumină naturală.

În contextul preocupărilor crescute cu privire la gradul de eficienţă energetică al locuinţelor, ferestrele de mansardă moderne, proiectate cu materiale izolante şi tehnici de etanşare avansate, reprezintă soluţia potrivită pentru un consum de energie sustenabil, tradus inclusiv în facturi mai mici. Potrivit reprezentanţilor VELUX România, ferestrele de mansardă contribuie semnificativ la reducerea pierderilor de căldură în sezonul rece şi menţinerea răcorii în lunile călduroase, se arată în comunicat.

Un exemplu în acest sens sunt ferestrele de mansardă VELUX Standard Plus GLL/GLU, cu o valoare a coeficientului de transfer de căldură Uw = 1,0 W/m2K (cu montaj încastrat, coeficientul poate fi de doar Uw = 0,94 W/m2K.) şi cu capacitatea de a genera câştiguri solare pasive şi de a îmbunătăţi astfel bilanţul energetic al casei.

Ferestrele de mansardă izolate corespunzător ajută la menţinerea unei temperaturi interioare constante, creând un mediu de viaţă mai confortabil pe tot parcursul anului, spun reprezentanţii VELUX România, se precizează în comunicat.

În plus, izolarea fonică îmbunătăţită minimizează zgomotul exterior. O fereastră de mansardă VELUX cu geam cu 3 foi de sticlă este capabilă să reducă zgomotul din exterior, absorbţia la diferite frecvenţe fiind exprimată prin valoarea de atenuare a sunetului Rw = 35 dB.

Ferestrele de mansardă de ultimă generaţie permit obţinerea unor suprafeţe vitrate mai mari, maximizează cantitatea de lumină naturală care intră în casă şi reduce nevoia de iluminat în timpul zilei. Astfel, nu numai că se diminuează consumul de energie electrică, ci se îmbunătăţeşte şi bunăstarea generală şi productivitatea locatarilor, prin stimularea vitaminei D, este notat în comunicat.

Potrivit VELUX România, investiţiile în ferestre de mansardă eficiente din punct de vedere energetic contribuie direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi la combaterea schimbărilor climatice. Consumul mai mic de energie se traduce printr-o amprentă ecologică redusă, aliniindu-se la eforturile globale în direcţia sustenabilităţii şi a unui stil de viaţă eco-conştient, se menţionează în comunicat.

Rulourile termoprotectoare sunt, de asemenea, elemente cheie ale eficienţei energetice şi ale confortului, deoarece protejează casa de razele directe ale soarelui. Rulourile exterioare parasolare VELUX, de exemplu, pot bloca lumina soarelui înainte ca aceasta să ajungă pe suprafaţa de sticlă a ferestrei de mansardă, ţinând la distanţă până la 93% din căldura soarelui.

Eficienţa energetică este un factor cheie, inclusiv pentru potenţialii cumpărători de locuinţe, iar în perioada 02 aprilie - 28 mai, pentru a încuraja efortul de renovare energetică, VELUX România oferă clienţilor câte un rulou exterior parasolar la preţul de 10 lei, fără TVA, se arată în comunicat.

Pentru a beneficia de ofertă, cei interesaţi trebuie să achiziţioneze fereastre de mansardă din gama Standard sau Standard Plus, împreună cu pachetul de rame de etanşare cu BDX inclus, să se înregistreze, prin completarea formularului, pe velux.ro şi să ataşeze dovada achiziţiei până cel târziu 14 iunie. Facturile de achiziţie trebuie să fie emise în perioada 2 aprilie - 28 mai 2024, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb