Fermierii francezi au blocat Parisul

Andrei Stan
Internaţional / 3 septembrie 2015

Fermierii francezi nemulţumiţi de scăderea veniturilor personale au organizat astăzi o manifestaţie de forţă prin mobilizarea a peste 1.000 de tractoare în centrul Parisului pentru a cere ajutorul Guvernului înaintea unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Agriculturii care va avea loc săptămâna viitoare, transmite AFP.

În jurul orei locale 9,00 prefectura poliţiei Parisului a numărat 1.365 de tractoare şi aproximativ 100 de autocare la periferiile capitalei Franţei. În plus, la chemarea FNSEA, primul sindicat agricol din Franţa, alţi 4.000 până la 5.000 de agricultori ar urma să ajungă la Paris cu autocarul sau trenul. Odată reunite la Poarta Vincennes, în estul Parisului, unul din principalele puncte de acces spre Capitală, diferitele coloane de manifestanţi se vor îndrepta spre Place de la Nation, unde vor protesta pe întreaga durată a zilei.

"Această manifestaţie nu va fi o defilare folclorică şi nici o paradă a tractoarelor. Fermierii sunt hotărâţi", a avertizat secretarul general al FNSEA, Dominique Barrau. După o serie de crize care i-au afectat pe producătorii de lapte, bovine şi porcine, FNSEA a cerut fermierilor să vină să protesteze pe străzile din Paris pentru a evita lichidarea sectorului agricol francez.

O delegaţie a protestatarilor ar urma să se îndrepte în cursul dimineţii spre Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului francez, escortaţi de mai multe zeci de tractoare, iar, ulterior, principalii lideri sindicali vor fi primiţi la discuţii de premierul Manuel Valls.

Fermierii francezi, care în cursul acestei veri au organizat peste 500 de acţiuni de protest prin blocarea mai multor siteuri turistice celebre din Franţa precum mănăstirea Mont-Saint-Michel sau castelul Chambord, aşteaptă un angajament din parte guvernanţilor în favoarea exploataţiilor agricole afectate de scăderea preţurilor.

Guvernul francez a anunţat la data de 22 iulie un plan de urgenţă pentru crescătorii de animale în valoare de 600 milioane de euro. Însă sectorul agricol cere ca, pe lungă măsurile pe termen scurt, să fie luată o "pauză" în procesul de reglementare care îi afectează pe producătorii francezi în beneficiul concurenţilor lor europeni.

"Guvernul lucrează la un set de măsuri de răspuns", a anunţat ministrul francez al Agriculturii, Stéphane Le Foll, adăugând că reuniunea de lunea viitoare a miniştrilor europeni ai Agriculturi va permite completarea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb