Fermierii primesc până la 500 de lei la hectar pentru înfiinţarea culturilor de toamnă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 31 iulie 2007

Fermierii vor primi 500 de lei pentru înfiinţarea unui hectar de grâu şi 450 de lei pentru un hectar de rapiţă, această variantă stabilită de producătorii agricoli la întâlnirea de ieri cu ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş urmând să fie supusă aprobării în sedinţa de Guvern de mîine. Reprezentanţii producătorilor agricoli s-au întâlnit, ieri, cu ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş. Potrivit acestora, doar 30 % din propunerile înaintate ministrului au fost rezolvate în cadrul acestei întâlniri, pentru celelalte propuneri urmând să aibă loc discuţii ulterioare.

Ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş a delclarat că banii stabiliţi pentru sectorul vegetal "sunt mulţi faţă de buget şi puţini faţă de cheltuielile fermierilor".

"Am reuşit să stabilim sprijinul financiar pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, respectiv 500 de lei pentru un hectar de grâu şi 450 de lei pentru un hectar de rapiţă. Suntem mulţumiţi de această variantă, chiar dacă aceşti bani reprezintă 60 % din costurile de înfiinţare la hectar", a declarat, ieri, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Adrian Rădulescu.

Acesta a precizat că în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre subvenţiile din sectorul zootehnic, dar şi despre despăgubiri pentru producătorii de legume şi fructe.

"Pentru sectorul zootehnic, ministrul Remeş a zis că se mai gândeşte, că deja există subvenţii de 75 de euro pentru bovine şi de 7,2 euro pentru oi şi capre", a spus Rădulescu.

Vicepreşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine, George Pătraşcu, a subliniat că subvenţia din sectorul zootehnic este insuficientă în raport cu investiţiile realizate de fermieri.

"Dacă anul trecut, crescătorii de bovine primeau până la zece milioane pe cap de animal, în acest an subvenţia este de 2,4 milioane de lei vechi, de patru ori mai puţin", a spus Pătraşcu, citat de NewsIn.

În ceea ce priveşte sectorul legume şi fructe, preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae a anunţat că nu s-a putut stabili o sumă pentru fermieri, deoarece Ministerul Agriculturii nu are încă o evaluare privind producţia afectată de secetă. Ştefan Nicolae a menţionat că dacă nu se rezolvă solicitările fermierilor vor avea loc acţiuni de protest, săptămâna viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb