Finanţare europeană pentru securitate cibernetică, capabilităţi şi tehnologii digitale

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 5 iulie

Finanţare europeană pentru securitate cibernetică, capabilităţi şi tehnologii digitale

English Version

Comisia Europeană a lansat ieri apeluri în valoare de peste 210 milioane euro în cadrul Programului Europa digitală pentru propuneri de consolidare a securităţii cibernetice şi a capacităţilor digitale în întreaga UE.

În ceea ce priveşte securitatea cibernetică, 35 milioane euro vor fi dedicate proiectelor de protecţie a instalaţiilor industriale mari şi a infrastructurii critice. În plus, vor fi investite 12,8 milioane euro pentru a continua înfiinţarea, sprijinirea şi extinderea centrelor naţionale şi transfrontaliere de operaţiuni de securitate cibernetică. 35 milioane euro vor fi dedicate implementării tehnologiilor şi instrumentelor de ultimă oră de securitate cibernetică. 20 milioane euro vor fi utilizate pentru a sprijini statele membre pentru implementarea legislaţiei europene în materie de securitate cibernetică şi a strategiilor naţionale de securitate cibernetică. Termenul limită pentru cererile pentru toate finanţările legate de securitatea cibernetică este 21 ianuarie 2025.

În ceea ce priveşte capacităţile de competenţe digitale, 55 milioane euro vor fi investite în competenţe digitale avansate, pentru proiectarea şi implementarea programelor de învăţământ superior în domenii cheie ale tehnologiilor digitale. Pentru a ajuta statele membre să atingă obiectivele Deceniului digital, 25 milioane euro vor fi investite în activităţi care să faciliteze implementarea diferitelor proiecte multinaţionale prin consorţii pentru o infrastructură digitală europeană. În plus, 20 milioane euro vor fi alocate dezvoltării în continuare pentru versiunile digitale destinate comunităţilor locale, iar 8 milioane euro vor fi investiţi în observatoarele europene privind media digitală, pentru a finanţa activitatea unor hub-uri regionale independente de analiză şi combatere a dezinformării în acest domeniu. Termenul limită pentru aplicaţii pentru toată această finanţare pentru competenţe digitale este 21 noiembrie 2024.

Apeluri suplimentare vor fi publicate anul viitor, după adoptarea programului de lucru pentru o Europă digitală 2025-2027.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb