Firmele italiene sunt interesate de domeniul energetic din România

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 decembrie 2007

Firmele italiene sunt interesate de domeniul energetic din România

Firmele italiene doresc să investească în tehnologie inovativă pentru domeniul energetic din România şi în infrastructură, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ministrul Comerţului Internaţional şi pentru Politici Europene, Emma Bonino. "În urma dis­cuţiilor pe care le-am purtat, în această dimineaţă (n.r. ieri dimineaţă), cu ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, şi cu ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, am concluzionat că cele mai importante domenii de care sunt atrase firmele italiene sunt tehnologiile inovative în domeniul energetic şi infrastructura din România. În domeniul energiei, Italia are rădăcini vechi în România. În afară de firmele Enel şi Ansaldo, mai sunt şi alte companii interesate să intre pe piaţa din România, spre exemplu Terna", a precizat Emma Bonino. Ovidiu Silaghi a precizat, la rândul său, că, de asemenea, firmele italiene sunt interesate de investiţii în Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Ministrul italian al Comerţului Internaţional a arătat că firmele din domeniul energetic sunt interesate de piaţa româneas­că în contextul în care, potrivit normelor europene, 20% din energia totală trebuie să provină din surse regenerabile.

"Acest lucru reprezintă o provocare pentru ţările europene. Italia are experienţă în energia hidroelectrică, precum şi în cea eoliană, care pot fi exploatate şi în România", a afirmat aceasta.

Ministrul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi şi Ministrul Comerţului Internaţional, Emma Bonino, au semnat, ieri, Declaraţia Comună privind colaborarea bilaterală în domeniile comercial, fonduri structurale şi cooperare în plan regional. Prin acest act, cele două ministere se angajează să identifice şi să promoveze proiecte noi pentru impulsionarea schimburilor comercial-economice. "Vom realiza, în curând, un news-letter şi un forum adresat firmelor pentru utilizarea fondurilor structurale. Aceste proiecte sunt, momentan, la nivel de discuţie cu partea italiană", a precizat ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi. Schimburile comerciale dintre România şi Italia se cifrea­ză la 12 miliarde euro, în anul 2007, potrivit lui Silaghi. În 2006, valoarea schimburilor bilaterale a fost de 10,6 miliarde de euro.

"Schimburile comerciale ale Italiei cu Spania se cifrează la 1,2 miliarde euro, iar cele cu India sunt de trei ori mai mici faţă de cele cu România", a menţionat Bonino.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb