Firmele mici, scutite de plata chiriei şi a utilităţilor

Andreea Popescu
Politică / 24 noiembrie 2016

Gabriela Vrânceanu Firea

Gabriela Vrânceanu Firea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unui incubator de afaceri în cadrul proiectului "Bucureşti Start-up". Întreprinderile mici şi mijlocii vor fi scutite de plata chiriei şi a utilităţilor, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), remis redacţiei.

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi pentru, două abţineri şi nouă voturi împotrivă.

"Este un proiect ambiţios de susţinere a antreprenorilor, a celor care doresc să pornească noi afaceri. În acest sens, vom înfiinţa un incubator de afaceri, al cărui fondator va fi Primăria Municipiului Bucureşti. Bugetul estimat pentru realizarea acestui proiect este de 5 milioane de euro. Ne asteptăm să fie create 200 de întreprinderi mici şi mijlocii, care vor genera crearea a 1000 locuri de muncă", a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

Gabriela Firea a explicat că incubatorul de afaceri va asigura pentru toate afacerile nou-înfiinţate decontarea chiriei pentru sediul social şi pentru sediul de lucru - hala de producţie, fabrică, atelier, decontarea utilităţilor.

De asemenea, Municipalitatea va pune la dispoziţia întreprinzătorilor un pachet integrat de servicii, care va include: servicii de pre-incubare - consultanţă pentru înfiinţarea firmei, acordarea de asistenţă tehnică, administrativă şi consultativă, consultanţă juridică şi de contabilitate, cursuri de formare antreprenorială şi profesională, asigurarea cheltuielilor de înfiinţare, dar si servicii post-incubare constând în asigurarea infrastructurii de utilităţi, a sistemelor IT, promovarea la târguri şi expoziţii, precum şi în mediul online, accesul la surse de finanţare. Astfel, antreprenorii vor fi sprijiniţi cu aceste facilităţi timp de 5 ani, se arată în comunicat.

Secţiunile antreprenoriale prioritare sunt cele pentru înfrumuseţarea şi dezvoltarea oraşului, precum design urban, peisagistică, industrii creative, turism, industrie textilă, marketing şi publicitate, potrivit primarului general.

Gabriela Firea a mai precizat că proiectul va aduce avantaje nu doar antreprenorilor, ci şi dezvoltării capitalei, pentru că va beneficia de taxe şi impozite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb