Fitch a îmbunătăţit ratingul ProCredit Bank la BBB-

E.D.
Bănci-Asigurări / 2 iulie 2014

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul ProCredit Bank România, singura bancă din România cu acţionarat 100% german, de la BB+ la BBB-, transmite un comunicat remis astăzi redacţiei.

Noul rating indică o calitate bună a portofoliului de credite, cât şi un risc scăzut al băncii.

Modificarea ratingului pentru ProCredit Bank România reflectă şi capacitatea şi disponibilitatea ProCredit Holding, acţionarul majoritar al băncii, de a oferi suport instituţiilor din cadrul grupului, fapt dovedit de asistenţa acordată de-a lungul timpului în termeni de lichiditate şi de finanţare. De asemenea, se evidenţiază rolul important avut de către bancă în dezvoltarea afacerilor mici prin procesul responsabil de creditare, cât şi structura solidă de management al riscului care este implementată în cadrul ProCredit Bank România. De asemenea, ratingul ProCredit Holding, grupul fondator din care face parte ProCredit Bank România, a crescut de la BBB- la BBB.

"Creşterea ratingului pentru ProCredit Bank România vine ca o confirmare a rezultatelor acţiunilor noastre desfăşurate de-a lungul timpului. Adoptând o politică responsabilă de creditare adaptată la situaţia particulară a fiecărui client şi susţinând dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii prin credite preponderent destinate investiţiilor, ProCredit Bank contribuie activ la dezvoltarea economiei locale, fapt ce se regăseşte şi în ratingul actual acordat de către Fitch.", a declarat Ilinca Rosetti, Director General al ProCredit Bank România.

ProCredit Bank România a încheiat anul 2013 cu un profit net de 2.017.175 de euro conform datelor financiare auditate, înregistrând o creştere semnificativă faţă de anul 2012.

Banca are o reţea de 28 de sucursale şi agenţii, fiind prezentă în toate oraşele importante şi deservind o arie largă de clienţi persoane juridice şi fizice.

În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi a reprezentat rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, precum ProCredit Holding, IPC, IFC - membru al Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare). În momentul de faţă, acţionariatul ProCredit Bank România este reprezentat de către ProCredit Holding şi IPC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb