FLORIN CÎŢU: ''Dacă o să corectăm ţinta de deficit, va fi în jos''

G.U.
Politică / 14 iulie 2021

''Dacă o să corectăm ţinta de deficit, va fi în jos''

Premierul Florin Cîţu afirmă că, dacă va fi modificată, ţinta de deficit asumată pentru acest an va fi corectată ''în jos'', transmite Agerpres.

"Dacă o să corectăm, o să corectăm în jos ţinta de deficit, dar haideţi să vedem întâi cum arată situaţia pe fiecare minister în parte şi apoi vom veni şi cu ţinta de deficit ", a declarat Cîţu, miercuri, într-o conferinţă la Palatul Victoria, întrebat dacă la proiectul de rectificare bugetară ţinta de deficit va fi corectată.

Acesta a explicat că Guvernul dă o "traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar şi sustenabilă şi credibilă", punctând că fluctuaţiile de preţuri sunt normale într-o economie de piaţă, notează sursa citată.

"Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine. Preţurile sunt determinate de piaţă, într-o economie. Şi îmi place că vorbim doar atunci când preţurile mai cresc puţin, dar nu vorbim de ele când scad. Preţurile vor creşte, vor scădea în funcţie de ce se întâmplă cu cererea şi oferta. Ceea ce poate să facă acest guvern - şi face foarte bine - e să se dea o traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar şi sustenabilă şi credibilă. Este şi sustenabilă şi credibilă pentru că Comisia Europeană, în analiza deficitului excesiv, şi-a asumat aceeaşi traiectorie pe care o are România în privinţa deficitului bugetar. Asta contează atunci când ne uităm pe termen mediu şi lung şi ne uităm şi la evoluţia altor preţuri, dar, fluctuaţii pe termen scurt, acestea sunt normale într-o economie de piaţă şi ar trebui să ne obişnuim cu preţuri care cresc şi scad pentru că asta înseamnă economie de piaţă", a adăugat premierul Cîţu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. bine coane, asa sa fie!

    trage-n jos deficitul!  

    Vezi ca de 2-3 zile in USA Wells Fargo Bank NU MAI FINANTEAZA NIMIC ! A blocat toate liniile de finantare de la retail (chiar si creditele auto sau micro creditele de consum) ... pana la corporate loans....  

    Deci, coane Citu, ai fost bancher... stii ce inseamna asta! E doar o chestiune de timp pana se difuzeaza in sistem unda de soc!  

    Pentru cei care nu sunt bancheri sau economisti sau finantisti, am traducere:  

    O criza de lichiditate e in constructie si desfasurare (in etapele sale incipiente) CHIAR ACUM ! Nu datorita inexistentei banilor in piete (slava Domnului...la cate QE-uri au fost) ci datorita .... unui motiv clasic: sucombarea INCREDERII intre partile implicate.  

    Florinache, trage deficitul mai jos ca vine si la noi socul .... tensiuni majore se vor simti cam in 6 - 9 luni de acum.  

    Daca perioada Martie-Aprilie 2022 prinde Romania cu un deficit neajustat (cat de cat....) fie fiscal, fie monetar... am cam bagat-o pe maneca!  

    Aveti avantajul ca stiti in avans fata de altii si nu o sa mai fiti surprinsi !  

    Jos cu deficitul ... mentinand in acelasi timp o crestere economica mai rezonabila, dar totusi buna si pozitiva! ;)

    Succes Florinache!  

    1. inca ceva: mesajul dat de Yellen catre UE si mai ales catre Europa Centrala si de Est sa creasca implicarea in piete (aka sa continue sa se indatoreze galopant pentru a sustine avantul economiei) NU trebuie urmat din punctul meu de vedere.

      ar insemna exact intrarea in gura lupului avand in vedere ce criza de lichiditate se afla acum in pregatire.  

      Florinache, da si tu telefon la niste amici care mai sunt in contact direct cu trezoreriile bancilor mai relevante din Ro (si nu numai) .... intreaba-i de parere au de schimbarea de directie de la Wells Fargo Bank USA. ;)  

      Dacă cele 2 vești sunt adevărate ( si cred ) cea cu Wells Fargo și cu " îndemnurile " tiparnitei Yellen deja suntem fripti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb