FLORIN CÎŢU, DESPRE PROIECTUL DE MODIFICARE A STATULUI BNR DEPUS DE LIVIU DRAGNEA ŞI ŞERBAN NICOLAE: "Banca, aurul şi teleormăneanul!"

T.T.
Politică / 28 februarie 2019

Florin Cîţu (Sursa foto: Twitter)

Florin Cîţu (Sursa foto: Twitter)

Senatorul PNL, Florin Cîţu, susţine că proiectul de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României, prin care se stabileşte aducerea în ţară a rezervelor de aur ale BNR, depus, ieri, de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi senatorul PSD, Şerban Nicolae, nu poate fi adoptat întrucât nu respectă Constituţia.

"Banca, aurul şi teleormăneanul! Nu vă speriaţi. Nu vă duceţi după fentă. Inepţia de proiect de modificare a statului BNR, susţinută de marii specialişti bancari internaţionali Dragnea şi Şerban Nicolae, nu poate fi adoptat pentru că încalcă Constituţia. Proiectul de lege încalcă art.130 şi art. 131 al Tratatului de Funcţionare a UE care este parte a Constituţiei României. Nu mai spun că trebuia notificată BCE pentru modificări la statului BNR. Proiectul conţine numai prostii care arată clar că cei doi autori habar nu au ce au semnat.", a scris senatorul PNL, astăzi, pe Facebook.

Florin Cîţu spune că autorii proiectului sunt strategul economic al PSD, Cristian Socol şi consilierul premierului pe probleme economice, Darius Vâlcov.

"Să va spun ce nu ştiaţi, autorii acestui proiect nu sunt doar domnii Socol şi Valcov, ci şi grupul organizat şi foarte vocal care pune presiune pe BNR de câteva luni. În ceea ce-i priveşte pe iniţiatorii legii este foarte clar că simplă participare la întâlnirile în care conducerea BNR dă lecţii de economie nu este suficientă. #CititulNuAOmoratPeNimeni. Tentativă lor ieftină şi complet analfabetă economic de a-l prezenţa pe liderul PSD ca pe un român adevărat care repatriază aurul, este doar un bluf. Nu mai păcăleşte pe nimeni. Liviu şi Şerban, de ce nu faceţi un proiect de lege să aduceţi aurul de la Moscova înapoi? Se supără şefu'? #RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie", afirmă Cîţu.

Senatorul PNL declară că, dacă se schimbă modul de administrare al rezervelor de aur, atunci Banca Naţională a României va fi obligată să ţină rezervele doar în lei, ceea ce ar reprezenta un risc.

"1.Rezervele sunt internaţionale pentru că sunt ţinute în instrumente denominate în alte monede decât lei. Dacă se schimbă din "administrarea rezervelor internaţionale' în "administrarea rezervelor', atunci BNR este forţată să ţină rezerva doar în lei. Ăsta da management al riscului.

2. Proiectul de lege îi dă voie băncii centrale să se joace cu rezerva în aur exclusiv pentru a obţine profit. Domnii autori şi domnii iniţiatori, atunci când tranzacţionezi se fac şi pierderi. Atunci să vă văd. Va supăraţi că a crescut ROBOR şi vreţi să fie mai stabil, dar vreţi mai multă volatilitate în administrarea rezervelor valutare. Sunteţi voi siguri că asta vreţi?

3. Programul "dinţi de aur pentru fiecare psd-ist' nu se poate realiza.", conchide Cîţu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD, Şerban Nicolae, au depus, ieri, la Senat, pentru dezbatere în regim de urgenţă, un proiect de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României, prin care stabileşte aducerea în ţară a rezervelor de aur ale BNR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb