Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a subliniat astăzi că toţi românii trebuie să înţeleagă faptul că vaccinarea anti-COVID-19 este soluţia în acest moment, informează Agerpres.
"Ce vedem în societate, toată lumea spune că nu mai are încredere în politicieni. Noi putem şi Guvernul, dar şi PNL, care a luat o decizie în BEx de a promova campania de vaccinare, noi vom face acest lucru, dar este nevoie de mai mult. E nevoie ca toată societatea să înţeleagă că doar prin vaccinare putem să depăşim acest moment. Este nevoie de toţi liderii din societate. Noi vom discuta, aşa cum am făcut şi până acum, cu prefecţi, primarii noştri, le vom spune în continuare să promoveze campania de vaccinare. Responsabilitatea trebuie să fie şi a noastră individual, pentru că până la urmă trebuie să ne vaccinăm să salvăm viaţa noastră şi pe a celor din jurul nostru", a spus Cîţu după o întâlnire cu parlamentarii liberali.
Acesta a subliniat că a promovat încontinuu campania de vaccinare.
"Cine se simte responsabil şi cine doreşte să ajute această campanie de vaccinare cel mai bine este să nu mai criticăm şi să ne implicăm în a ajuta campania de vaccinare", a mai spus Cîţu.
1. Concluzii Studiu Harvard
(mesaj trimis de Campanella în data de 19.10.2021, 10:37)
Concluzii studiu Harvard University.
Autorii studiului - trimis în data de 17 august Jurnalului European de Epidemiologie, acceptat de revistă, după o revizuire inter-pares, la 9 septembrie și publicat online pe 30 septembrie 2021 - sunt S. V. Subramanian și Akhil Kumar. S. V. Subramanian este cercetător la Centrul Harvard pentru Studii ale Populației și Dezvoltării, din Cambridge, Massachusetts, SUA, și profesor la Departamentul de științe sociale și comportamentale al Facultății de Sănătate Publică „T.H. Chan” cât și profesor afiliat la Departamentul de Sociologie din cadrul universității Harvard, din Boston, MA, SUA, iar Akhil Kumar este un student eminent de la Turner Fenton Secondary School, Brampton, Ontario, Canada, și stagiar la Centrul de Analiză Geografică al Universității Harvard și este autor sau co-autor a numeroase studii științifice
,,La nivel de țări, nu pare să existe o relație sesizabilă între procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de COVID-19 din ultimele 7 zile (Fig. 1). De fapt, linia de tendință sugerează o asociere marginal pozitivă, astfel încât țările cu un procent mai mare de populație complet vaccinată au un număr mai mare de cazuri COVID-19 la 1 milion de persoane. De remarcat că Israelul, cu peste 60% din populație complet vaccinată, a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 la 1 milion de persoane în ultimele 7 zile. Lipsa unei asocieri semnificative între procentul populației complet vaccinate și noile cazuri COVID-19 este exemplificată și mai mult, de exemplu, prin compararea Islandei și a Portugaliei. Ambele țări au peste 75% din populație complet vaccinată și au mai multe cazuri COVID-19 la 1 milion de persoane decât țări precum Vietnam și Africa de Sud, care au aproximativ 10% din populație complet vaccinată.
De asemenea, la nivelul comitatelor din SUA, mediana cazurilor noi de COVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele 7 zile este în mare măsură foarte asemănătoare la toate categoriile de procente de populație complet vaccinată (Fig. 2). Se observă, de asemenea, o variație substanțială la nivel de comitat în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19 din cadrul categoriilor de procentaj al populației complet vaccinate. De asemenea, nu pare să existe o sesizare semnificativă a scăderii numărului de cazuri COVID-19 odată cu creșterea procentului de populație complet vaccinată (Fig. 3).
Dintre primele 5 comitate cu cel mai mare procent de populație complet vaccinată (99,9-84,3%), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA identifică 4 dintre ele ca fiind comitate cu transmitere „ridicată”. Comitatele Chattahoochee (Georgia), McKinley (New Mexico) și Arecibo (Puerto Rico) au peste 90% din populație complet vaccinată, toate trei fiind încadrate la categoria cu transmitere „ridicată”. În schimb, dintre cele 57 de comitate care au fost clasificate de CDC drept comitate cu transmitere „scăzută”, 26,3% (15) au un procentaj al populației complet vaccinate sub 20%.
Întrucât se crede că imunitatea completă conferită de vaccin se obține după aproximativ 2 săptămâni de la a doua doză, am efectuat analize de sensibilitate folosind un decalaj de o lună pentru procentul de populație complet vaccinată, pentru fiecare țară (a lumii) și comitat din SUA. Constatările de mai sus privind lipsa unei asocieri vizibile între cazurile de COVID-19 și nivelurile de vaccinare completă au fost observate și atunci când am analizat nivelul de vaccinare completă cu un decalaj de o lună.
Trebuie menționat faptul că datele COVID-19 se referă la cazurile confirmate, ceea ce este o funcție atât a factorilor de ofertă (de exemplu, diferențele în ceea ce privește capacitățile de testare sau practicile de raportare), cât și a celor de cerere (de exemplu, diferențele în ceea ce privește decizia oamenilor în legătură cu momentul în care trebuie să se testeze).
Interpretare
Încrederea exclusivă în vaccinare ca strategie principală de limitare a COVID-19 și a consecințelor sale adverse trebuie reevaluată, în special având în vedere varianta Delta (B.1.617.2) și probabilitatea apariției unor variante viitoare. Este posibil să fie nevoie și de alte intervenții farmacologice și non-farmacologice (...). O astfel de corectare a direcției, în special în ceea ce privește narațiunea strategică, devine extrem de importantă, având în vedere dovezile științifice emergente referitoare la nivelul de eficacitate al vaccinurilor în lumea reală.
De exemplu, într-un raport publicat de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea a 2 doze de vaccin BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) împotriva prevenirii infecției cu COVID-19 a fost raportată ca fiind de 39%, considerabil mai mică decât eficacitatea de 96%, conform studiilor clinice. De asemenea, se pare că imunitatea derivată din vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea să nu fie la fel de puternică precum imunitatea dobândită prin recuperarea din COVID-19. S-a raportat, de asemenea, o scădere semnificativă a imunității la 6 luni după injectarea cu vaccinurile cu ARNm. Chiar dacă vaccinarea oferă protecție împotriva spitalizărilor cu forme grave și a deceselor, CDC a raportat o creștere de la 0,01 la 9% și de la 0 la 15,1% (între ianuarie și mai 2021) a ratelor de spitalizare și, respectiv, de deces, în rândul celor complet vaccinați. [...]”
Date despre autori și publicare:
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 10:51)
Imunitatea prin boală ?!....
Aveți chef de boală , de suferință , de sechele , decesul celor dragi ?
Terminați cu aceste aberații !
Singura șansă este vaccinarea !
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 11:47)
Sechele o sa ai si vaccinat, mai dragule.
Ce spune studiul de mai sus este urmatorul lucru:
"La nivel de țări, nu pare să existe o relație sesizabilă între procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de COVID-19 din ultimele 7 zile "
Da, si vaccinatii vor face boala, deci da, se vor imuniza prin boala. Stiu, cazurile la ATI produse de furtuna de citokine vor scadea foarte mult. Dar nu asta defineste criteriul de succes al vaccinarii. Se vede deja din UK ca numarul de DECESE in exces din motive cardio-vasculare, in comparatie cu anii pre-pandemie sunt ingrijoratoare. In ultimele 5 luni, din iunie, de la pasul 3 al relaxarii, cazurile Covid si decesele din cauza Covid au scazut semnificativ, dar decesele in exces din alte cauza au crescut dramatic. Iar cea mai plauzibila explicatie este ca "banala raceala, sau gripa" asa cum se resimte Covidul de catre vaccinati, le agraveaza afectiunile si le accelereaza decesele.
Feriti-va de Covid, cu sau fara vaccin. Imunizare de acum are efect prea scurt si oarecum inselator in sensul ca nu este complet. Nu opreste nici transmiterea si nici nu fereste organele vitale de actiunea virala.
2. fără titlu
(mesaj trimis de covidu'-vesel în data de 19.10.2021, 11:33)
Asta e mai prost ca predecesorii sai .
Vede ca a dat - o in bara cu toate inclusiv vaxxinul . Dar baiatu' perseverent in propria-i prostie.
Pe langa faptul ca nu protejeaza asa-zisele vaccinuri .. fac mai mult rau decat bine. (de bine nu prea poti vorbi . Cam deloc )
Solutii medicamentoase sunt dar catu din nemernicia lui si setea de prostie NU LE ADUCE . Iar cand un individ perfid , ascuns si mincinos ca asta este tinut la carma ..prabuseste barca .
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 13:56)
concentrati-ca pe cei peste 50 de ani, nu e clar ca ei sunt 95% din decese?!
nu mai diluati si nu va mai autosubminati mesajul cu vaccinarea copiilor si alte prostii!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 14:26)
Ai dreptate, ca mesaj. Pari bine intentionat asa ca iti dau aceasta informatie. Daca ai rude de varsta asta, poti sa le vaccinezi. Pfizer este cel care are cele mai putine efecte adverse, comparativ cu Moderna sau Janssen, conform studiilor de certificare. Daca Pfizer a manipulat sau nu rezultatele, nu stiu. Din studiul lor, pare ciudat cum si reactiile adverse la placebo (injectie salina) sunt mai putine decat la ceilalti. Dar, ma rog...
Insa, faptul ca varstnicii nu mai mor de forma acuta de Covid, de infectia respiratorie acuta, nu inseamna ca batranii nu mor mai tarziu, dupa ce se refac dupa infectie. Poti sa ma crezi, sau poti sa nu ma crezi. Datele statistice din Anglia asta arata in ultimele 3-4 luni. Nu exista "ne luam viata inapoi" decat cu filtre HEPA, masca, sterilizatoare UVC, si alte treburi.
Sfatul meu este acela sa iti feresti, avertizeaza-ti rudele in varsta sa nu se creada imunizate, sa se fereasca de SARS-CoV-2 ca de un pericol de moarte, pentru ca cam asta este pentru ei. Cum sa se fereasca? Invata si tu, studiaza, citeste, intreaba medici de infectioase, de ORL..... Dar nu te baza pe vaccin si nici pe faptul ca un vaccinat nu transmite. Fii liber sa nu ma crezi si o sa iti aduci aminte de aceste idei cand va fi prea tarziu. VIGILENTA MAXIMA.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 15:26)
Doar prin Untold, Saga și fără antivirale în farmacii se poate depăși acest moment.
Ce gunoaie ... oare cât îi mai rabdă pământul?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 19:50)
Oare, Cuţulache asta chiar crede ca romanii isi vor injecta in ei "moartea din seringa", in ritmul in care-o facea el cu bautura si prafurile in America?
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 20:12)
Cat de greu iti este Citule sa zici "Hai sa facem o pauza, hai sa stam in casa, sa facem doar traseul casa, serviciu, magazin si inapoi, pana cand trece urgia. Nu va mai vizitati prietenii, rudele, limitati-va doar la asta pentru a reduce transmisia, da, si voi vaccinatilor"
Iti este chiar asa de greu? Practic, la cat de prost esti, ti se pare imposibil.