Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, susţine că planul Guvernului de a reduce deficitul bugetar şi comunicarea transparentă dau primele rezultate, întrucât scad dobânzile şi creşte încrederea investitorilor. "Agenţia de rating Moody's spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară", a transmis Florin Cîţu.
"Din primul moment am comunicat transparent şi permanent cu investitorii, agenţiile de rating, partenernerii noştri instituţionali. Tot ce am anunţat este CREDIBIL. Nu umblăm cu miniciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu şi comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români. Dobânzile SCAD în fiecare zi. Un deficit bugetar mai mic, înseamnă inflaţie mai mică şi dobânzi mai mici pentru români", a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.
Acesta anunţă "încă o veste BUNĂ pentru Guvernul PNL".
"Agenţia de rating Moody's spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară. La fiecare întălnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate şi acum avem rezultatele comunicării permanente şi credibile. Este cred primul exemplu în istorie când o ţară trece printr-o situaţie politică dificilă cu o economie care a fost capuşată de socialişti aproape un deceniu, dar care are susţinerea şi încrederea investitorilor, a agenţiilor de rating şi a partenerii instituţionali din UE şi SUA", a mai scris Cîţu pe Facebook, publicând un fragment dintr-o comunicare a Agenţiei de rating Moody's de joi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2020, 10:41)
Explicati si romanilor de ce sunt necesare anticipatele ca ei vor pune buletinele in urne si nu investitorii.
Dati prea putine explicatii romanilor si nu va avantajeaza postura asta inaintea alegerilor.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2020, 11:33)
Ii avantajeaza pt ca inca merge sloganul 'ciuma rosie' pt multi dintre alegatori. Altceva nu stiu, nu pot.
2. o economie care a fost capuşată de so
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2020, 11:43)
și nu-i luat nimeni la întrebari. n-ar trebui sa vedem niste arestari ?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2020, 13:15)
Domnule fost ministru, aveţi întuneric în cap şi trebuie să chemaţi FMI-ul şi pe Moody s să vă lumineze creierul, că altfel nu puteţi rezolva problema. Îndatoraţi România cum făceau liberalii din Grecia, în curând vom ajunge la soarta lor, iar dvs. număraţi banii intraţi în conturi străine de la băncile mamă de la care luaţi împrumuturi cu dobânzi uriaşe. Altfel Moody s face ratinguri la comandă plătită, nu are nicio legătură cu realitatea din ţară.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2020, 13:33)
PSD-ul a creat gaurile care necesita acum imprumuturi externe. Cu ce sa-ti plateasca guvernul asta salariile (ba PSD-istii mai vor si pensii si alocatii majorate) daca PSD-ul a angajat cheltuieli mai mari decat veniturile bugetare? PSD-ul a supraestimat veniturile la buget, a cheltuit pe masura iar la sfarsit de an nu au mai fost bani deloc. Pentru exemplificare, ca sa intelegi, PSD-ul a estimat venituri de 12 miliarde, a bugetat cheltuieli de 1 miliard pe luna numai ca la buget au intrat 10 miliarde asa incat ultimele 2 luni zero lei in loc de 1 miliard/luna. Ce trebuia sa faca guvernul? Sa te trimita la PSD sa iti dea aia banii sau poate sa-ti dea ciuciu ca banii i-au papat baronii PSD? Ciuma rosie a creat situatia asta.
4. om
(mesaj trimis de om în data de 14.02.2020, 13:35)
are Catu asta un stil de fumigenard tipc securest. Arunca niste vorbe fara niciun fel de expicatie. Parca finantele se bazeaza pe cifre, nu pe imbecilitate debitate cu grazie
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2020, 16:20)
Ai gresit partidul. Securistii sunt la PSD.
Intreaba-l pe Voiculescu ca este tatal securistilor si ii stie pe toti.
4.2. Nu ne mai mintiti! (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2020, 14:04)
Ne credeti ignoranti! Aceasta fratie permite ca banca sa imprumute bani pe care nu ii tipareste sau imprima si culmea mai percepe si dobanzi. Imprumuta bani doar printr-un inscris intr-un registru, pe un monitor de calculator, statelor, indivizilor, companiilor iar daca nu reusesti sa platesti o singura rata iti confisca toata averea, casa, masina, teren si alte posesiuni cat se poate de reale..etc, pana la valoarea sumei imprumutate, inexistenta decat intr-un registru sau ecran pe calculator.
Asa cum am amintit acest principiu se aplica si guvernelor, care imprumuta de la privati cu dobanda in loc sa isi creeze ei bani fara dobanda. Taxele si impozitele pe care le platim de duc la plata acestor dobanzi si credite. Privatizarea inseamna vinderea activelro statului pentru ca sttaul sa nu intre in faliment sa nu poata plati toate aceste rate si dobanzi pentru imensele credite facute de cele mai multe ori la presiunea acestor institutii financiare si in consecinta statele cedeaza controlul supra terenurilor si resurselor nationale acestor banci private si institutii financiare internationale. Tot acest proces este controlat de bancile centrale ce par independente dar sunt coordonate de catre Banca pentru Reglementari Internationale, de la Geneva, din 1930 pana in prezent. Tot acest paianjen a fost coordonat de Banca Angliei cu acordul regelui Whilhem de Orania, la ordinul Nobilimii Negre.