Florin Cîţu: "România are implementat doar 4% din PNRR, când media europeană este 11%"

S.B.
Politică / 1 august 2023

Florin Cîţu: "România are implementat doar 4% din PNRR, când media europeană este 11%"

Fostul prim ministru Florin Cîţu susţine că România a atras cu mult mai puţini bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă decât alte state europene, afirmând că, dacă media europeană privind implementarea PNRR este de 11%, România înregistrează un procent de 4, informează news.ro.

"Nimeni nu mai vorbeşte, în această perioadă, despre eşecul PNRR. Reformele din PNRR, dacă erau făcute până acum toate, ar fi însemnat o reducere de cheltuieli în primul rând, asta înseamnă un deficit mai mic. (...) Nu ne mai uităm că nu s-au făcut reforme, nu mai vorbim de faptul că nu s-a luat decât prima tranşă din PNRR şi România are implementat doar 4% din PNRR, când media europeană este 11%, sunt ţări care au 30-40%, dar media este de 11%, nici măcar la medie nu suntem", a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la Prima News.

El a susţinut că reformele din Planul de Redresare şi Rezilienţă prevăd eliminarea graduală a unor facilităţi acordate unor sectoare precum IT sau construcţii.

"Eu sunt de acord ca toată lumea să plătească aceleaşi impozite, dar impozite mici, eu nu sunt de acord să plătim impozite mari şi în PNRR era făcut totul într-un context cu cap, veneau 30 de miliarde de euro, investeam şi apoi puteam să eliminăm aceste facilităţi pentru aceste sectoare", a explicat fostul premier.

El a amintit că în PNRR este prevăzută reducerea graduală a contribuţiilor la bugetul de stat, iar în acest context renunţarea la facilităţile acordate unor sectoare ale economiei ar fi avut un impact mult diminuat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. poate te reangajeaza ING daca esti asa bun......citi munti mai ai de cumparat?....nu era politica, erai....nimic.

    Aha, da, de pe banca e usor sa-ti dai cu parerea. Cand era in ring a imprumutat la maximul permis de lege. Rezultat: inflatie record si necesitatea de majorare taxe. Acum se face ca nu pricepe.

    Cum vine d Catu sa cera reforme cand el vede ca si cea mai diluata,intentionat decalata si cu pastrarea veniturilor pentru reforma pensiilor speciale a fost contestata de ICCJ la CCR .!!Deja la CCR are raport care cere respingerea legii ,si pina acum ni s a spus ca fara aceasta reforma nu primim nici macar transa 2 din PNRR integral . Pai ce e cu aceasta luare de pozitie cand s a stiut din momentul in care ICCJ a depus contestatia ca legea va fi respinsa ! D Catu e inca in parlament ,si pina la urma forul suprem si democratic ales de popor e Parlamentul . Deci singura solutie pt dezlegarea acestei situatii de ...drept este ca Parlamentul sa modifice prin vot legislatia care reglementeaza functionarea CCR si sa faca ordine legislativa in Codurile penale .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb